Zdroj: Canva

Veľkonočné vajíčka

REKLAMA

Ako urobiť veľkonočné čokoládové vajíčka? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Vyskúšajte!

  • 60Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 200 g tmavá čokoláda Pridané do
  • 200 g biela čokoláda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Obe čokolády si samostatne roztopíme vo vodnom kúpeli (dvojitý kotol). Dávame pozor, aby čokoláda nebola horúca, ideálne je mať teplomer a kontrolovať teplotu aby nepresiahla 45 °C.

2. Krok

Po roztopení a správnej teplote odstránime z ohňa. Ideálne aby sa čokoláda schladila o 10 stupňov kým s ňou začneme pracovať. Stále miešame.

3. Krok

Formy na vajíčka začíname plniť tmavou čokoládou. Ideálne je použiť štetec a vrstviť. Každú vrstvu necháme trochu stuhnúť a dávame ďalšiu. Pri každom vajíčku dáme dve vrstvy tmavej a dve bielej čokolády.

4. Krok

Polovice vajec opatrne vyformujte a orežte okraje ostrým nožom. Okraje potrieme trochou rozpustenej čokolády, potom opatrne spojíme dve polovice a vytvoríme jedno vajíčko. Opatrne vložte späť do formy a chlaďte 10 až 15 minút, alebo kým nestuhne.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Mňam mňam mňam.

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo truffles

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosový zákusok

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo truffles

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Kokosový zákusok

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Svieži mrkvový koláč s ľahučkým krémom, mandarínkami a želatinou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Sacher kocky
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Sacher kocky

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

354 receptov

Obed

876 receptov

Lacné jedlá

528 receptov

Raňajky

357 receptov

Dezert

736 receptov

Večera

754 receptov

Nápoj

40 receptov

Cestoviny

118 receptov
Recipe author image Adri1017

Veľkonočné vajíčka

Ako urobiť veľkonočné čokoládové vajíčka? Je to jednoduchšie, ako si myslíte. Vyskúšajte!

60
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Obe čokolády si samostatne roztopíme vo vodnom kúpeli (dvojitý kotol). Dávame pozor, aby čokoláda nebola horúca, ideálne je mať teplomer a kontrolovať teplotu aby nepresiahla 45 °C.

2. Krok

Po roztopení a správnej teplote odstránime z ohňa. Ideálne aby sa čokoláda schladila o 10 stupňov kým s ňou začneme pracovať. Stále miešame.

3. Krok

Formy na vajíčka začíname plniť tmavou čokoládou. Ideálne je použiť štetec a vrstviť. Každú vrstvu necháme trochu stuhnúť a dávame ďalšiu. Pri každom vajíčku dáme dve vrstvy tmavej a dve bielej čokolády.

4. Krok

Polovice vajec opatrne vyformujte a orežte okraje ostrým nožom. Okraje potrieme trochou rozpustenej čokolády, potom opatrne spojíme dve polovice a vytvoríme jedno vajíčko. Opatrne vložte späť do formy a chlaďte 10 až 15 minút, alebo kým nestuhne.

Ingrediencie
200 g
tmavá čokoláda
200 g
biela čokoláda