Ingrediencie

počet porcií 2
  • Infinity polohrubá múka
  • Infinity čerstvé droždie
  • Infinity ml mlieko
  • Infinity čl cukor
  • Infinity čl soľ
  • Infinity celé vajce
  • Infinity vaječný žĺtok

Postup

1. Krok

Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Pridáme cukor, droždie a poriadne premiešame. Kvások necháme odpočívať na teplom mieste.

2. Krok

Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, jedno celé vajíčko a jedno žĺtko. Pridáme kvások a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Cesto miesime v rukách, keďže musí byť trošku hustejšie. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny.

4. Krok

Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
24 days ago

nádherné, fakt

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie