Varená domáca knedľa

REKLAMA
  • 150Minút
  • 2Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 22 g čerstvé droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 vaječný žĺtok Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Pridáme cukor, droždie a poriadne premiešame. Kvások necháme odpočívať na teplom mieste.

2. Krok

Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, jedno celé vajíčko a jedno žĺtko. Pridáme kvások a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Cesto miesime v rukách, keďže musí byť trošku hustejšie. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny.

4. Krok

Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom.

Komentáre (1)

Viktoria 20. 5. 2021

nádherné, fakt

Podobné recepty

Domáca kysnutá parená knedľa
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Domáca kysnutá parená knedľa

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Maslové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Domáca kysnutá parená knedľa
Recept od prémiového používateľa
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Domáca kysnutá parená knedľa

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Cuketové obláčiky
Recept od prémiového používateľa
Makové šúľance od babičky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Makové šúľance od babičky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Lekvárové perky so zemiakového cesta
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Lekvárové perky so zemiakového cesta

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Maslové halušky do polievky
Recept od prémiového používateľa
Slivkové gule bez zemiakov
Recept od prémiového používateľa
Cottage cheese lievance
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Cottage cheese lievance

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Naty

Varená domáca knedľa

150
Minút
2
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Pridáme cukor, droždie a poriadne premiešame. Kvások necháme odpočívať na teplom mieste.

2. Krok

Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, jedno celé vajíčko a jedno žĺtko. Pridáme kvások a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Cesto miesime v rukách, keďže musí byť trošku hustejšie. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny.

4. Krok

Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom.

Ingrediencie
500 g
polohrubá múka
22 g
čerstvé droždie
250 ml
mlieko
1 čajová lyžička
cukor
1 čajová lyžička
soľ
1
vajce
1
vaječný žĺtok