REKLAMA

Varená domáca knedľa

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 22 g čerstvé droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 čajová lyžička cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • 1 vaječný žĺtok Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

150 min.
1. Krok

Zohrejeme si mlieko tak, aby bolo teplé, ale nie horúce. Pridáme cukor, droždie a poriadne premiešame. Kvások necháme odpočívať na teplom mieste.

2. Krok

Do nádoby si dáme preosiatu múku, soľ, jedno celé vajíčko a jedno žĺtko. Pridáme kvások a všetko spolu premiešame.

3. Krok

Cesto miesime v rukách, keďže musí byť trošku hustejšie. Vypracované cesto jemne posypeme múkou a zakryté kuchynskou utierkou necháme kysnúť 1,5 - 2 hodiny.

4. Krok

Vykysnuté cesto vyložíme na múkou posypanú dosku a rozdelíme ho na dve polovice. Z každej vytvarujeme valec a necháme ešte 15 minút podkysnúť. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Voda nesmie siahať vyššie ako do 1/3 hrnca. Keď sa voda varí, vložíme do nej knedle a zakryjeme. Hrniec nesmie byť odkrytý. Knedle varíme z každej strany 7 minút a po vybratí potrieme olejom.

Komentáre (1)

Viktoria 20. 5. 2021

nádherné, fakt

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov