REKLAMA

Zdroj: yelo34 from Getty Images

Valentínska torta

Čokoládová torta v tvare srdca je ideálnym dezertom pre tých, ktorí chcú prejaviť lásku výnimočnou a neodolateľnou pochúťkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
8

cesto

  • 200 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 200 g maslo Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 200 g cukor Pridané do
  • 4 ks vajcia Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do

poleva

  • 100 g čokoláda na varenie Pridané do
  • 50 ml smotana na šľahanie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 180 stupňov a pripravte formu na pečenie v tvare srdca. Rovnomerne ju vymažte maslom.

2. Krok

Na miernom ohni rozpustite maslo a čokoládu na varenie dohladka. Nechajte zmes vychladnúť.

3. Krok

V miske zmiešajte múku, cukor a kypriaci prášok. Potom postupne pridajte vajcia a zmes čokolády a masla. Dobre premiešajte.

4. Krok

Cesto vylejte do formy a pečte približne 1 hodinu, alebo kým nie je pečené. Potom tortu nechajte úplne vychladnúť.

5. Krok

Medzitým pripravte polevu. Rozpustite čokoládu na varenie so smotanou na šľahanie. Nechajte polevu vychladnúť, kým sa stane dostatočne hustá na to, aby ju bolo možné natrieť na tortu.

6. Krok

Akonáhle je torta vychladnutá, polejte ju polevou a nechajte vychladnúť, kým poleva úplne neztuhne.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4262 receptov

Mäsité jedlá

2046 receptov

Cestoviny

478 receptov

Raňajky

1210 receptov

Mascarpone

301 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Dezert

3263 receptov

Nátierky

270 receptov