REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/8a27fe1a963d87f6180e7b1bf30105.jpeg)
Václavková polievka
Našli ste počas prechádzky po lese veľa václaviek (michaliek) a neviete čo s nimi? Uvarte si chutnú polievku.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- huby václavky
- 200 g zemiak
- 100 ml mlieko
- 2 pl soľ
- 2 l voda
- 1 pl maslo
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Huby si poriadne umyjeme, očistíme a nakrájame na malé kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/797c9840310545f197048e66f78e82.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
2. Krok
Dáme ich variť do osolenej vody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/f2b74814271307da2d0d73ff192694.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
3. Krok
Medzitým si pripravíme zemiaky, ktoré nakrájame na malé kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/77844c818bbf74dcf038f2b727d3ad.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
4. Krok
Zemiaky pridáme k hríbom približne po 15 minútach varenia a varíme spolu ďaľších 30 minút.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/87c4c3a3b39b4a63ca65419df735ff.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka
5. Krok
Po 30 minútach prilejeme mlieko a varíme ešte 10 minút. Po uvarení a odstavení šporáka zamiešame do polievku maslo.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ActCSW3IlRIGnH0x3hDp/d609314e50ab70a42affd10b1a2256.jpeg)
Zdroj: Vlastná fotka