REKLAMA

Údené mäso s omáčkou

Údené mäso s paradajkovou omáčkou je jedlo, ktoré je obľúbené v mnohých kuchyniach po celom svete a je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí majú radi jednoduché a chutné jedlá.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g údené mäso Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 400 g paradajková omáčka Pridané do
  • 1 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 1 kl Med Pridané do
  • 1 kl ocot Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • olej Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Rozohrejte olej v hlbšej panvici a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.

2. Krok

Pridajte konzervovanú paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak, lyžičku medu, lyžičku octu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10 minút.

3. Krok

Počas toho si pripravte údené mäso. Ak je to potrebné, nakrájajte ho na menšie kúsky. Rozohrejte si gril alebo grilovaciu panvicu a opečte údené mäso z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.

4. Krok

Keď je omáčka hotová a mäso opečené, servírujte mäso s paradajkovou omáčkou na tanier. Môžete ho podať s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov