REKLAMA

Zdroj: FB: Varíme a Pečieme s Ljukom

Údené mäso s omáčkou

Recept na výborné údené mäso s hrachovou omáčkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g údeného mäsa Pridané do
  • 250 g hrášok Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 Lyžice olej Pridané do
  • soľ, korenie Pridané do
  • 1 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 l vývaru Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Mäso dôkladne omyjeme a dáme variť do osolenej vody. Ja obvykle varím mäso asi hodinu, ale záleží na veľkosti kúska.

2. Krok

Hrach uvarený v osolenej vode a scedený zmiešame s orestovanou cibuľkou na oleji a strúčikmi cesnaku.

3. Krok

Pridáme lyžicu hladkej múky, premiešame a zalejeme vývarom. Varíme na miernom ohni asi 20 minút. Ja vždy pridávam aj trochu vody z varenia mäsa.

4. Krok

Hotovú hrachovú omáčku rozmixujeme do hladka a môžeme podávať spolu s údeným mäsom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Vianočné

275 receptov

Obed

5000 receptov

Mäsité jedlá

2300 receptov

Na panvici

1290 receptov

Dezert

3887 receptov

Večera

4724 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Pre diabetikov

632 receptov