Zdroj: FB- Čo jeme doma

Tradičné vepro knedlo zelo

REKLAMA

Tradičný český recept na vepřo-knedlo-zelo

  • 90Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g krkovička bravčová bez kosti Pridané do
  • 200 g masť bravčová domáca Pridané do
  • 800 g kapusta kvasená Pridané do
  • 2 ks cibuľa Pridané do
  • 5 strúčikov cesnaku Pridané do
  • 3 pl cukor kryštálový Pridané do
  • ocot biely Pridané do
  • 1 pl múka polohrubá Pridané do
  • soľ Pridané do
  • podľa chuti rasca celá Pridané do
  • 15 guľôčok korenie čierne celé Pridané do
  • 4 celé guľôčky korenie nové Pridané do
  • 3 guľôčky borievky Pridané do
  • 3 ks list bobkový Pridané do
  • voda z kapusty Pridané do
  • podľa potreby voda Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Krkovičku si nakrájame na rezne.

2. Krok

Naklepeme z oboch strán na hrúbku asi 0,5 cm, narežeme po obvode a poriadne osolíme z oboch strán.

3. Krok

Potreme ju rozotretým cesnakom z oboch strán a necháme 4 hodiny odležať v chlade.

4. Krok

Cibuľu pokrájame na drobno. V hrnci roztopíme masť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať pár minút. Pridáme cibuľu a osmahneme.

5. Krok

Pridáme kvasenú kapustu a restujeme 5 minút.

6. Krok

Pridáme soľ, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, borievky, celú rascu, podlejeme trochou vody z kapusty, podľa potreby ešte malým množstvom horúcej vody a za stáleho miešania dusíme na strednom plameni asi 20 minút.

7. Krok

Takmer hotovú kapustu zaprášime múkou a restujeme spolu asi 10 minút za stáleho miešania, aby sa nepripálila. Hotovú kapustu dochutíme octom.

8. Krok

Do rozpálenej masti dáme pripravenú krkovičku, opekáme do červeno-hneda z každej strany asi 8 minút.

9. Krok

Na tanier si naložíme pár kúskov knedle, pripravenú kapustu a plátok krkovičky. Ak máte radi môžete trochu poliať tukom z opečenej krkovičky. Dobrú chuť

Podobné recepty

Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Recept od prémiového používateľa
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička s kapustou a knedľou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Držkový perkelt originál
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Krkovička na šampiňónoch
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Krkovička na šampiňónoch

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Recept od prémiového používateľa
Rýchla živanska v rure
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Rýchla živanska v rure

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Pečená krkovička s kapustou a knedľou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pečená krkovička s kapustou a knedľou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Bravčová krkovička v pivnej marináde
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Držkový perkelt originál
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zajac na smotane

Čo som dnes varil/a...rady a inšpirácie🍗🍔🌯🍜🥨🍩🎂😉
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Hovädzia jogurtová polievka so zemiakmi a cícerom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1120 receptov

Mäsité jedlá

466 receptov

Lacné jedlá

628 receptov

Kuracie mäso

189 receptov

Raňajky

427 receptov

Večera

971 receptov

Dezert

851 receptov

Pečivo

131 receptov
Recipe author image Adri1017

Tradičné vepro knedlo zelo

Tradičný český recept na vepřo-knedlo-zelo

90
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Krkovičku si nakrájame na rezne.

2. Krok

Naklepeme z oboch strán na hrúbku asi 0,5 cm, narežeme po obvode a poriadne osolíme z oboch strán.

3. Krok

Potreme ju rozotretým cesnakom z oboch strán a necháme 4 hodiny odležať v chlade.

4. Krok

Cibuľu pokrájame na drobno. V hrnci roztopíme masť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať pár minút. Pridáme cibuľu a osmahneme.

5. Krok

Pridáme kvasenú kapustu a restujeme 5 minút.

6. Krok

Pridáme soľ, bobkový list, celé čierne korenie, celé nové korenie, borievky, celú rascu, podlejeme trochou vody z kapusty, podľa potreby ešte malým množstvom horúcej vody a za stáleho miešania dusíme na strednom plameni asi 20 minút.

7. Krok

Takmer hotovú kapustu zaprášime múkou a restujeme spolu asi 10 minút za stáleho miešania, aby sa nepripálila. Hotovú kapustu dochutíme octom.

8. Krok

Do rozpálenej masti dáme pripravenú krkovičku, opekáme do červeno-hneda z každej strany asi 8 minút.

9. Krok

Na tanier si naložíme pár kúskov knedle, pripravenú kapustu a plátok krkovičky. Ak máte radi môžete trochu poliať tukom z opečenej krkovičky. Dobrú chuť

Ingrediencie
600 g
krkovička bravčová bez kosti
200 g
masť bravčová domáca
800 g
kapusta kvasená
2 ks
cibuľa
5 strúčikov
cesnaku
3 pl
cukor kryštálový
ocot biely
1 pl
múka polohrubá
soľ
podľa chuti
rasca celá
15 guľôčok
korenie čierne celé
4 celé
guľôčky korenie nové
3
guľôčky borievky
3 ks
list bobkový
voda z kapusty
podľa potreby
voda