REKLAMA

Zdroj: FB: Jedlo je krásne

Tradičné české buchty

Recept na pravé tradičné české buchty s tvarohovou plnkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
20

Cesto

  • 250 g múka Pridané do
  • 250 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 80 g práškový cukor Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 21 g droždie Pridané do
  • 250 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks kôra z polovice citróna Pridané do
  • 185 ml zmes tuku Pridané do
  • maslo na potretie Pridané do

Plnka

  • 500 g tvaroh jemný Pridané do
  • 2 pl práškový cukor Pridané do
  • 1 ks kôra z polovice citróna Pridané do
  • 100 g hrozienka Pridané do
  • 2 ks vajce Pridané do
  • muškátový orech Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Obe múky zmiešame so soľou, citrónovou kôrou a cukrom.

2. Krok

Do stredu urobíme jamku, do ktorej rozmelíme droždie a zalejeme ho 100 ml vlažným mliekom. Kvások necháme 15 minút pracovať.

3. Krok

Medzitým si pripravíme tukovú zmes z oleja, masla a bravčovej masti.

4. Krok

Cesto vymiešame z múky, kvásku, tukovej zmesi a vajec. Mlieko prilievame postupne, tak aby cesto nebolo príliš tuhé ani riedke. Takto pripravené cesto zakryjeme prikrývkou a necháme kysnúť 1 hodinu.

5. Krok

Medzitým ako cesto kysne si pripravíme plnku. Vymiešame tvaroh s hrozienkami, cukrom, citrónovou kôrou, vajcom a muškátovým orechom. Hrozienka je potrebné aspoň na 2 hodiny namočiť do vody alebo rumu.

6. Krok

Vykysnuté cesto rozdelíme na 2 polovice a každú polovicu ešte na 10 častí.

7. Krok

Každú časť vyformujeme do guľky a následne roztiahneme na placku. Do stredu dáme lyžičku plnky a placku uzatvoríme.

8. Krok

Jednotlivé buchty ukladáme na maslom vymastený plech spojom dole. Maslom potrieme aj boky buchiet aby sa nezlepili.

9. Krok

České buchty pečieme vo vyhriatej rúre na 250°C avšak hneď po vložení plechu do trúby je potrebné teplotu znížiť na 200°C. Buchty pečieme do zlatista, približne 20 minút.

10. Krok

Po upečení necháme buchty na plechu 10 minút odpočívať. Potom plech zakryjeme ďalším plechom a buchty naň preklopíme. Týmto spôsobom české buchty získajú tradičný tvar "cihličky".

11. Krok

Vychladnuté buchty môžeme posypať práškovým cukrom.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4182 receptov

Mäsité jedlá

2016 receptov

Dezert

3159 receptov

Raňajky

1171 receptov

Večera

3852 receptov

Mascarpone

291 receptov

Cestoviny

461 receptov