![Tradičná valašská kyselica Tradičná valašská kyselica](https://eu.tastescdn.net/thumbor/x1LgknsIzeMLCmneumcZUB1840Y=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/3YRcC2z26rfwO5-IxxkX/7d34907f1ed3df1aba6aed912746e5.jpeg)
Tradičná valašská kyselica
Vyskúšajte túto obmenu slovenskej kapustnice, tentokrát na valašský spôsob. Naozaj skvelá!
Ingrediencie
- 100 g slanina
- 20 g maslo
- 300 g zemiaky
- 50 ml mlieko
- 1 ks Cibuľa
- 100 g klobása
- 1 pl hladká múka
- 200 ml kyslá smotana
- 400 g kyslá kapusta
- soľ a korenie
- rasca
- bobkový list
- nové korenie
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do väčššieho hrnca dáme variť kapustu i s nálevom a hrnčekom vody, v druhom, s osolenou vodou a rascou, na kocky pokrájané zemiaky. Do hrnca s kapustou pridáme ešte niekoľko bobkových listov a pár guličiek nového korenia. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme ich aj s vodou do hrnca ku kapuste.
Orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu. V troške mlieka rozmiešame lyžicu múky, vlejeme do hrnca a dôkladne rozmiešame. Potom pridáme osmaženú cibuľku, klobásu a slaninu. Za občasného miešania necháme variť asi štvrť hodiny. Nakoniec odstavíme a dochutíme kyslou smotanou, prípadne soľou a korením. Kyselica sa môže podávať samotná alebo s čerstvým chlebom.