REKLAMA

Tradičná valašská kyselica

Vyskúšajte túto obmenu slovenskej kapustnice, tentokrát na valašský spôsob. Naozaj skvelá!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 100 g slanina Pridané do
  • 20 g maslo Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • 50 ml mlieko Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 100 g klobása Pridané do
  • 1 pl hladká múka Pridané do
  • 200 ml kyslá smotana Pridané do
  • 400 g kyslá kapusta Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • rasca Pridané do
  • bobkový list Pridané do
  • nové korenie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Do väčššieho hrnca dáme variť kapustu i s nálevom a hrnčekom vody, v druhom, s osolenou vodou a rascou, na kocky pokrájané zemiaky. Do hrnca s kapustou pridáme ešte niekoľko bobkových listov a pár guličiek nového korenia. Keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme ich aj s vodou do hrnca ku kapuste.

2. Krok

Orestujeme na kocky nakrájanú slaninu, cibuľu a na kolieska nakrájanú klobásu. V troške mlieka rozmiešame lyžicu múky, vlejeme do hrnca a dôkladne rozmiešame. Potom pridáme osmaženú cibuľku, klobásu a slaninu. Za občasného miešania necháme variť asi štvrť hodiny. Nakoniec odstavíme a dochutíme kyslou smotanou, prípadne soľou a korením. Kyselica sa môže podávať samotná alebo s čerstvým chlebom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4440 receptov

Mäsité jedlá

2115 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Čokoláda

917 receptov

Mascarpone

325 receptov

Patizón

11 receptov

Cestoviny

501 receptov

Večera

4120 receptov