REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Tortový korpus

Tento recept vám ukáže, ako pripraviť základný vanilkový korpus na tortu, ktorým očaríte svojich hostí.

REKLAMA
Trené cesto: Všestranné cesto na sladké múčniky prekvapí jednoduchosťou!

Recept nájdeš v tomto článku

Trené cesto: Všestranné cesto na sladké múčniky prekvapí jednoduchosťou!

Ingrediencie

porcií
8
  • 250 g maslo Pridané do
  • 250 g kryštálový cukor Pridané do
  • 4 vajcia Pridané do
  • 250 g hladká múka Pridané do
  • 2 čl prášku do pečiva Pridané do
  • 1 vanilkový cukor Pridané do
  • 125 ml mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Vezmite veľkú misu a v nej zmiešajte zmäknuté maslo a cukor, kým nevznikne krémová hmota.

2. Krok

Postupne pridávajte vajcia po jednom, vždy ich dobre premiešajte.

3. Krok

Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Pomaly premiešajte, aby ste dosiahli hladkú a homogénnu zmes.

4. Krok

Nakoniec pridajte mlieko a jemne premiešajte, až kým nebude všetko dobre spojené. Pripravte si tortovú formu s priemerom približne 20 cm. Vysteľte ju pečiacim papierom a vlejte do nej pripravené cesto.

5. Krok

Korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, alebo kým nebude pekne zlatistý a pri vložení špajle do stredu sa n ám na ňu cesto nenalepí. Vyberte korpus z rúry a nechajte ho vychladnúť vo forme. Potom ho opatrne vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.

6. Krok

Korpus je pripravený na plnenie.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1410 receptov

Obed

4483 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov