Ingrediencie

počet porcií 3

Marináda

  • 320 údeného tofu
  • 250 biely jogurt
  • strúčiky cesnaku
  • kl soľ
  • čl mletá rasca
  • kl mletá červená paprika sladká
  • kl garam masala mleté
  • čl zázvor mletý
  • šťava s jedného citrónu
  • olivový olej

Omáčka

  • cibuľa
  • olivový olej
  • menší čerstvý zázvor
  • strúčiky cesnaku
  • kl garam masala mleté
  • čl rasca mletá
  • podľa chuti soľ
  • kl cukor
  • kl kurkuma
  • kl mletá červená paprika sladká
  • kl mleté chilli
  • kl petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • pl paradajkový pretlak
  • ks paradajky
REKLAMA

Postup

1. Krok

Marináda: Tofu si nakrájame na väčšie kocky. V miske si spolu zmiešame jogurt, soľ, rascu, červenú papriku, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, zázvor a garam masala. Pridáme nakrájané tofu a opäť zamiešame. Dáme odpočívať do chladničky na cca 30-40 minút.

2. Krok

Keď máme marinované tofu odležané rozohrejeme si rúru na 210 stupňov. Vezmeme si špajdle alebo kovové paličky na špízy a postupne tofu napichujeme a dáme najlepšie na plech s vysokými stranami aby špízy doslova viseli. Pečieme 15-20 minút kým tofu nechytí hnedšiu farbu.

REKLAMA
3. Krok

Omáčka: Cibuľku si opražíme na olivovom oleji pridáme k nej na malé kúsky pokrájaní cesnak a zázvor. Ďalej pridáme rascu, garam masala, kurkumu, posekanú petržlenovú vňať, soľ, červenú papriku, chilli, cukor a pomiešame. Následne pridáme pretlak, paradajky pokrájané na menšie kúsky a podlejeme vodou.

4. Krok

Pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť do zhustnutia. Medzitým si všetky upečené tofu špízy dáme dole z paličiek a pridáme k omáčke. Podávame s ryžou alebo s indickým chlebíkom Naan.

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

Tak toto bolo naozaj vyborne! Dakujem za recept

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie