Tofu tikka masala

REKLAMA
  • 90Minút
  • 3Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
3

Marináda

  • 320 g údeného tofu Pridané do
  • 250 g biely jogurt Pridané do
  • 3 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 kl soľ Pridané do
  • 1 čl mletá rasca Pridané do
  • 1 kl mletá červená paprika sladká Pridané do
  • 2 kl garam masala mleté Pridané do
  • 1 čl zázvor mletý Pridané do
  • šťava s jedného citrónu Pridané do
  • olivový olej Pridané do

Omáčka

  • 1 cibuľa Pridané do
  • olivový olej Pridané do
  • 1 menší čerstvý zázvor Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • 2 kl garam masala mleté Pridané do
  • 2 čl rasca mletá Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
  • 2 kl cukor Pridané do
  • 2 kl kurkuma Pridané do
  • 2 kl mletá červená paprika sladká Pridané do
  • 1 kl mleté chilli Pridané do
  • 1 kl petržlenová vňať sušená alebo čerstvá Pridané do
  • 200 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 2 pl paradajkový pretlak Pridané do
  • 2 ks paradajky Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Marináda: Tofu si nakrájame na väčšie kocky. V miske si spolu zmiešame jogurt, soľ, rascu, červenú papriku, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, zázvor a garam masala. Pridáme nakrájané tofu a opäť zamiešame. Dáme odpočívať do chladničky na cca 30-40 minút.

2. Krok

Keď máme marinované tofu odležané rozohrejeme si rúru na 210 stupňov. Vezmeme si špajdle alebo kovové paličky na špízy a postupne tofu napichujeme a dáme najlepšie na plech s vysokými stranami aby špízy doslova viseli. Pečieme 15-20 minút kým tofu nechytí hnedšiu farbu.

3. Krok

Omáčka: Cibuľku si opražíme na olivovom oleji pridáme k nej na malé kúsky pokrájaní cesnak a zázvor. Ďalej pridáme rascu, garam masala, kurkumu, posekanú petržlenovú vňať, soľ, červenú papriku, chilli, cukor a pomiešame. Následne pridáme pretlak, paradajky pokrájané na menšie kúsky a podlejeme vodou.

4. Krok

Pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť do zhustnutia. Medzitým si všetky upečené tofu špízy dáme dole z paličiek a pridáme k omáčke. Podávame s ryžou alebo s indickým chlebíkom Naan.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

Tak toto bolo naozaj vyborne! Dakujem za recept

Podobné recepty

Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Žihľavový prívarok
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Žihľavový prívarok

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Zeleninové ratatouille
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Zeleninové ratatouille

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Šampiňónové rizoto
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Šampiňónové rizoto

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Rizoto s cviklou a marhuľami

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

865 receptov

Mäsité jedlá

350 receptov

Raňajky

355 receptov

Večera

742 receptov

Lacné jedlá

522 receptov

Dezert

721 receptov

Pre diabetikov

503 receptov

Cestoviny

116 receptov
Recipe author image Svarne_dzifca

Tofu tikka masala

90
Minút
3
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Marináda: Tofu si nakrájame na väčšie kocky. V miske si spolu zmiešame jogurt, soľ, rascu, červenú papriku, prelisovaný cesnak, citrónovú šťavu, zázvor a garam masala. Pridáme nakrájané tofu a opäť zamiešame. Dáme odpočívať do chladničky na cca 30-40 minút.

2. Krok

Keď máme marinované tofu odležané rozohrejeme si rúru na 210 stupňov. Vezmeme si špajdle alebo kovové paličky na špízy a postupne tofu napichujeme a dáme najlepšie na plech s vysokými stranami aby špízy doslova viseli. Pečieme 15-20 minút kým tofu nechytí hnedšiu farbu.

3. Krok

Omáčka: Cibuľku si opražíme na olivovom oleji pridáme k nej na malé kúsky pokrájaní cesnak a zázvor. Ďalej pridáme rascu, garam masala, kurkumu, posekanú petržlenovú vňať, soľ, červenú papriku, chilli, cukor a pomiešame. Následne pridáme pretlak, paradajky pokrájané na menšie kúsky a podlejeme vodou.

4. Krok

Pridáme smotanu na šľahanie a necháme variť do zhustnutia. Medzitým si všetky upečené tofu špízy dáme dole z paličiek a pridáme k omáčke. Podávame s ryžou alebo s indickým chlebíkom Naan.

Ingrediencie
Marináda
320 g
údeného tofu
250 g
biely jogurt
3 strúčiky
cesnaku
1 kl
soľ
1 čl
mletá rasca
1 kl
mletá červená paprika sladká
2 kl
garam masala mleté
1 čl
zázvor mletý
šťava s jedného citrónu
olivový olej
Omáčka
1
cibuľa
olivový olej
1
menší čerstvý zázvor
2 strúčiky
cesnaku
2 kl
garam masala mleté
2 čl
rasca mletá
podľa chuti
soľ
2 kl
cukor
2 kl
kurkuma
2 kl
mletá červená paprika sladká
1 kl
mleté chilli
1 kl
petržlenová vňať sušená alebo čerstvá
200 ml
smotany na šľahanie
2 pl
paradajkový pretlak
2 ks
paradajky