REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/We5kDzzbh7OvXOkp2BVP/a7f484a176833e330b649dc6f7e1db.jpeg)
Tekvicová omáčka na cestoviny (z 5 surovín)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g cestovín celozrnné alebo strukovinové
- 300 g dužiny tekvice
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g kozieho syra prípadne cream cheese light alebo iného syrokrému
- 70 g sušených paradajok
- soľ podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
20 min.
1. Krok
Cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode al dente. Potom ich scedíme.
2. Krok
V druhom hrnci si medzičasom uvaríme tekvicovú omáčku nasledovným spôsobom.
3. Krok
Očistenú a nadrobno nakrájanú tekvicu zalejeme trochou vody, pridáme cesnak a varíme ich spolu do mäkka približne 15 minút.
4. Krok
V hrnci necháme vodu iba natoľko, aby siahala do 3/4 objemu tekvice, a tieto suroviny spolu rozmixujeme tyčovým či stolným mixérom do hladka.
5. Krok
Ešte teplú omáčku napokon rozmiešame s kozím syrom a vmiešame do nej aj nadrobno nakrájané sušené paradajky. V prípade potreby ešte omáčku dosolíme.
6. Krok
Pripravenú omáčku podávame spolu s uvarenými cestovinami.