![Syrové pagáče Syrové pagáče](https://eu.tastescdn.net/thumbor/hKRKf6T9e7Cu3oz02pSGISwt8P4=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/KaNZGnNA8ZvxXejnjSMX/dd63015b9a430be6a4aef24bd36aaf.jpeg)
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Syrové pagáče
Najlepšie syrové pagáče
Ingrediencie
- 500 g hladká múka
- 250 g hery
- 250 g kyslej smotany
- 1 dcl mlieka
- 1 čl kryštálový cukor
- 30 g droždia
- 250 g strúhaný syr
- 3 žĺtko
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vmiske si spravíme kvások. Zmiešame vlažné mlieko s droždím a cukrom a počkáme približne päť minút.
Do misy dáme múku, 2 žĺtky, Heru, kvások, smotanu a 200 gramov strúhaného syra. Poriadne premiešame a necháme na pol hodinku odpočinúť.
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne jedného centimetra a poprekladáme viackrát na seba. Takéto cesto znovu rozvaľkáme na hrúbku jedného centimetra a ešte raz zopakujeme.
Nakoniec cesto rozvaľkáme trošku na hrubšie a vykrajujeme kolieska. Na vymastený plech poukladáme vykrojené pagáčiky. Každý z nich potrieme žĺtkom a posypeme trochu zo zvyšného syra.
Pagáče vložíme do rúry vopred predhriatej na 180 stupňov a pečieme približne pol hodinu.