:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/5gMLjtuzOvzdVqujqPT5/ea14d6509e8c4054de6067d7fa510d.jpeg)
Zdroj: pixabay
Šťavnatý jablkový koláč s tvarohom
90 min
REKLAMA
Zdravý jablkový koláč s tvarohom.
90 min
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Suroviny
- 8 ks jablká
- 3 ks vajec
- Štipka soľ
- 1 hrnček cukor kryštálový
- 1 cukor vanilkový
- 1⁄2 hrnčeka olej
- 1 hrnček mlieko
- 2 hrnčeky múka polohrubá
- 1 prášok kypriaci do pečiva
Tvarohový krém
- 500 g tvaroh jemný hrudkovitý
- 200 ml smotana kyslá
- 250 ml smotana na šľahanie
- 1 vajce
- 4 pl múka polohrubá
- 3 pl cukor kryštálový
Ozdoba
- 2 jablká
- želatína
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
1. Krok
Začneme tvarohovým krémom. Do misy dáme tvaroh, pridáme doň obidve smotany, vajce, kryštálový cukor, múku a poriadne vyšľaháme ručným mixérom.
2. Krok
Na cesto do peny vyšľaháme celé vajcia so štipkou soli, kryštálovým i vanilkovým cukrom. Postupne prilievame olej s mliekom. Nakoniec pridávame po častiach polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne lopatkou vymiešame.
3. Krok
Cesto si dáme na vymastený plech. Na cesto poukladáme na kocky nakrájané a očistené jablká.
4. Krok
Na koláčik opatrne nanesieme tvarohový krém a môžeme ho dať piecť na 180 stupňov na 50 minút.
5. Krok
Koláčik už môžeme podávať aj takto ale vrch vyzerá pekne ozdobený plátkami jablka nakrájeného na tenko zaliateho želatinou pripravenou podľa návodu.