REKLAMA

Zdroj: kwasny221 from Getty Images

Špagety Bolognese z mletého mäsa

Bolonské špagety z mletého mäsa, ktoré môžete mať na stole do 30 minút.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 400 g mleté hovädzie mäso Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • 400 g Paradajky v plechovke Pridané do
  • 1 Lyžica oregano Pridané do
  • štipka soli a mletého čierneho korenia Pridané do
  • 400 g špagety Pridané do
  • Strúhaný parmezán na podávanie Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V hlbokej panvici na olivovom oleji opečte nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridajte rozdrvený cesnak a orestujte.

2. Krok

Pridajte mleté mäso a dôkladne ho orestujte. Počas vyprážania ho lyžicou rozdeľte na menšie kúsky. Je dôležité mäso dobre opiecť, aby bolo pekne chrumkavé.

3. Krok

Pridajte paradajky v plechovke. Ak používate čerstvé paradajky, je lepšie ich najprv ošúpať a nakrájať na malé kúsky. Osobne dávam prednosť paradajkám z konzervy, ktoré majú v zime intenzívnejšiu chuť.

4. Krok

Potom ju osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Po premiešaní nechajte omáčku bublať pod pokrievkou asi 30 minút na miernom ohni.

5. Krok

Medzitým uvarte špagety al dente podľa pokynov na obale. Do vody vždy pridávam lyžicu olivového oleja, aby sa špagety nelepili.

6. Krok

Hotové špagety scedíme a zmiešame s omáčkou. Podávajte so strúhaným parmezánom.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1291 receptov