REKLAMA

Slivkový džem

Vynikajúci kopaničiarsky džem z domácich sliviek.

REKLAMA
Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Recept nájdeš v tomto článku

Slivky – modrofialový poklad našich záhrad: Aké sú ich najväčšie prednosti?

Ingrediencie

porcií
12
  • 5 kg sušené slivky Pridané do
  • 300 g kryštálový cukor Pridané do
  • 1 pl škorica Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

POSTUP: Slivky umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.

2. Krok

Zasypeme kryštálovým cukrom, pridáme škoricu a položíme na oheň.

3. Krok

Keď slivky pustia šťavu a zmäknú rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

4. Krok

Následne džem varíme 30 minút.

5. Krok

Ak nám aj napriek mixovaniu zostanú kúsky sliviek, prepasírujeme ich cez sitko.

6. Krok

Džem prelievame do zaváraninových pohárov. Viečko poriadne utiahneme a pohár otočíme dolu hlavou.

7. Krok

Poháre prikryjeme utierkou a necháme na kuchynskej linke prikryté 48h.

8. Krok

SERVÍROVANIE: Famózny kopaničiarsky slivkový džem servírujeme spolu s maslom na chlieb, vianočku alebo iné pečivo. U nás doma ho zbožňujeme tiež na palacinkách.

9. Krok

"Slivka je symbolom kopaníc. Neváhaj ani sekundu a priprav si ten najlepší a najsladší slivkový džem, podľa tohto receptu."

Komentáre (2)

Lea 13. 11. 2021

Strašne ľúbim toto jedlo.

Valeria 10. 9. 2021

Práve som dokuchtila. Je to vynikajúce

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4235 receptov

Mäsité jedlá

2035 receptov

Raňajky

1196 receptov

Mascarpone

296 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Večera

3906 receptov

Dezert

3218 receptov