Slivkový džem

REKLAMA

Vynikajúci kopaničiarsky džem z domácich sliviek.

  • 90Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • kg sliviek
  • 300 kryštálový cukor
  • pl mletá škorica
REKLAMA

Postup

1. Krok

POSTUP: Slivky umyjeme, odkôstkujeme a vložíme do hrnca.

2. Krok

Zasypeme kryštálovým cukrom, pridáme škoricu a položíme na oheň.

3. Krok

Keď slivky pustia šťavu a zmäknú rozmixujeme ich tyčovým mixérom.

4. Krok

Následne džem varíme 30 minút.

5. Krok

Ak nám aj napriek mixovaniu zostanú kúsky sliviek, prepasírujeme ich cez sitko.

6. Krok

Džem prelievame do zaváraninových pohárov. Viečko poriadne utiahneme a pohár otočíme dolu hlavou.

7. Krok

Poháre prikryjeme utierkou a necháme na kuchynskej linke prikryté 48h.

8. Krok

SERVÍROVANIE: Famózny kopaničiarsky slivkový džem servírujeme spolu s maslom na chlieb, vianočku alebo iné pečivo. U nás doma ho zbožňujeme tiež na palacinkách.

9. Krok

"Slivka je symbolom kopaníc. Neváhaj ani sekundu a priprav si ten najlepší a najsladší slivkový džem, podľa tohto receptu."

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

4.0
a month ago

Práve som dokuchtila. Je to vynikajúce