REKLAMA

Zdroj: FB - Recepty vaše a starej matere

Slepý guláš

Chutný, rýchly a jednoduchý tradičný recept slovenskej kuchyne. Existuje viacero verzií - mäsité, bezmäsité. Táto je s párkom.

REKLAMA
Ako zahustiť guláš, aby bol vždy dokonalý? Na túto záchranu nedáme dopustiť!

Recept nájdeš v tomto článku

Ako zahustiť guláš, aby bol vždy dokonalý? Na túto záchranu nedáme dopustiť!

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 g zemiak Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 2 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 1 ks nakrájaná červená paprika Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • kmín Pridané do
  • sušený majorán Pridané do
  • 3 pl slnečnicový olej alebo masť Pridané do
  • voda Pridané do
  • 1 čl mletá sladká paprika Pridané do
  • 1 čl mletá červená paprika palivá Pridané do
  • klobása Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Ako prvý krok očistíme a nakrájame zemiaky na krížalky.

2. Krok

Na panvici orestujeme cibuľu do hneda. Pridáme papriky, rascu a párky. Nie je to nutné, ak chceme, aby bol guláš bezmäsitý, párky vynecháme. Chvíľu restujeme.

3. Krok

Nakrájame na kocky nakrájanú paradajku, prúžky zelenej papriky. Pridáme ich na panvicu k restovaným surovinám.

4. Krok

Potom pridáme do toho restovaného základu scedené zemiaky a na prudkom plameni za sústavného miešania opekáme až dovtedy, kým nemajú na povrchu jemnú kôrku.

5. Krok

Zemiaky dochutíme čiernym korením. Pridáme prelisovaný cesnak a zalejeme to celé studenou vodou len do výšky zemiakov. Varíme zhruba 20 minút do uvarenia zemiakov.

6. Krok

Do hotového gulášu pridáme majorán a zamiešame poriadne. Hustota má byť niečo medzi gulášom a polievkou.

Komentáre (1)

Olga_Silhava 2. 10. 2023

Tvoje levmi ale dobrí a syti

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov