![Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Y_jdvfj_VXZ6lS6OhpELyBz376g=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2w_47MhRYEisEcvrjBGt/3e20915ea1e34e793462a711eb4b2e.jpeg)
Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača
Slané kysnuté plnené pečivo, ktoré chutí ako Pizza. Je fantasticky chutné a rodinka sa ho nevie dojesť! Doma ho voláme Tuniakové Poača. Jeho príprava je jednoduchá a výsledok úžasný!!
Ingrediencie
Cesto
- 1 kg hladká múka
- 550 ml mlieko
- 200 ml olej
- 2 bielky
- 11⁄2 pl soľ
- 42 g droždie
Plnka
- 400 g šampiňóny konzerva
- 250 g syr
- 180 g tuniak v oleji
- 1 Cibuľa
- oregano
- soľ
- Kečup alebo paradajková omáčka
Na vrch
- 2 pl žĺtka voda
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných surovín si vypracujeme polomäkké, jemné cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Následne ho pomocou trochy múky vymiesime do bochníka a zakryté necháme 1hodinu kysnúť.
Po 1hodine cesto pokrájame na 20 kúskov a každý ešteraz vymiesime do bochníčka. Zakryjeme utierkou a necháme 30 minút podkysnúť.
Kým nám bochníčky kysnú si pripravíme plnku. V jednej miske zmiešame na tenko pokrájanú cibulu, pokrájané šampiňóny, strúhaný syr, oregano a soľ. Plnku odložíme zatial bokom.
Nakysnuté bochníčky trochu vyválkame, do stredu dáme najprv trochu kečupu a na to bohato plnku a uzatvoríme systémom kaiserky, čiže tak prekladavo🙂 Napokon ho dlaňou trochu spučíme. Presnejšie si to môžte pozrieť vo videu.
Naplnené pečivo poukladáme na plech s papierom a natrieme žĺtkom, ktoré sme zmiešali s troškou vody. Následne pečivo pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 25 minút.
![Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača - krok prípravy 1 Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/CHrBcMxflyAa-vno2wtT2vFzjrE=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2w_47MhRYEisEcvrjBGt/29b2bdae89d2d548ab25afe0b866fb.jpeg)
Pečivo je úžasne chutné. Cesto lahučké a mäkučké, dokonca aj na druhý a tretí deň🙂 Plnka výborná a šťavnatá. Pečivo sa výborne hodí aj ako príloha k polievke. Prajem dobrú chuť!
![Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača - krok prípravy 1 Skvelé tuniakovo-syrové pečivo/ Poača - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/WsFhaZKte72RsOxY-uhVqTUxu64=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2w_47MhRYEisEcvrjBGt/419ed5095bc68bf5a3be014eca15cc.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube