Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom

REKLAMA
  • 180Minút
  • 12Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 12 kocky čerstvé droždie Pridané do
  • 300 g hladká špaldová múka Pridané do
  • 50 g cukor Pridané do
  • 1 vajce Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • jablká Pridané do
  • škorica Pridané do
  • na potretie maslo Pridané do
  • cukor na posypanie Pridané do
  • karamelová poleva Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a droždie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky alebo kvások zväčši objem).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam s nástavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim dokopy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien, keď je cesto lepivé pridávame postupne trošku múky).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste zakryté utierkou.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme cukrom, škoricou (nešetrime 🤭), zrolujeme a narežeme na slimáky.

6. Krok

Preložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť na teplom mieste, aby slimáky zdvojnásobili objem.

7. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem na vrch poloziť alobal, aby mi nezhoreli ak vám náhodou rýchlo hnednú)

8. Krok

Ja som si na karamel roztopila karamelové kúsky vo vodnom kúpeli, ale môžete použiť ľubovoľnú vašu obľúbenú karamelovú polevu/omáčku, určite ju odporúčam, naozaj sa tam hodí 👌

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0

no toto som už dávno nerobila a neviem prečo, ked to máme radi, musím to v najbližšej dobe napraviť, vdaka za pripomenutie

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový koláč s orechmi, hrozienkami a škoricou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový koláč s orechmi, hrozienkami a škoricou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Marhuľová Galetka
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3

Marhuľová Galetka

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 3
Jablkový mrežovník
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový mrežovník

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jablkový koláč s orechmi, hrozienkami a škoricou
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkový koláč s orechmi, hrozienkami a škoricou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Jablkovo - škoricové slimáky
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Jablkovo - škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Muffiny pre detičky

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Škoricové slimáky

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Malinovo pistáciová babka s bielou čokoládou

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

359 receptov

Obed

881 receptov

Lacné jedlá

529 receptov

Raňajky

359 receptov

Dezert

735 receptov

Večera

759 receptov

Nápoj

40 receptov
Recipe author image Michliko

Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom

180
Minút
12
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Najprv si zarobíme kvások: vo vlažnom (nie horúcom!) mlieku si rozpustime 1CL cukru a droždie, necháme postáť na teplom mieste, kým vzíde kvások (cca 10', kým sa na povrchu začnú tvoriť bublinky alebo kvások zväčši objem).

2. Krok

Medzitým zmiešame múku, cukor, soľ (dávam do kuchynského robota a všetko miesim tam s nástavcom na hnetenie cesta).

3. Krok

Keď nám vzíde kvások, pridáme ho k múke a začneme miesiť, postupne pridávame vajce a zmäknuté maslo (miesim dokopy cca 10', kým nám vznikne relatívne pružné cesto, ktoré sa odlepuje od stien, keď je cesto lepivé pridávame postupne trošku múky).

4. Krok

Takto vypracované cesto necháme 1h podkysnúť na teplom mieste zakryté utierkou.

5. Krok

Vykysnuté cesto rozvaľkáme, potrieme maslom, posypeme cukrom, škoricou (nešetrime 🤭), zrolujeme a narežeme na slimáky.

6. Krok

Preložíme do plechu vystlaného papierom na pečenie a necháme ešte 1h podkysnúť na teplom mieste, aby slimáky zdvojnásobili objem.

7. Krok

Pečieme na 170°C 30' (po 20' zvyknem na vrch poloziť alobal, aby mi nezhoreli ak vám náhodou rýchlo hnednú)

8. Krok

Ja som si na karamel roztopila karamelové kúsky vo vodnom kúpeli, ale môžete použiť ľubovoľnú vašu obľúbenú karamelovú polevu/omáčku, určite ju odporúčam, naozaj sa tam hodí 👌

Ingrediencie
125 ml
mlieko
12 kocky
čerstvé droždie
300 g
hladká špaldová múka
50 g
cukor
1
vajce
štipka soli
jablká
škorica
na potretie
maslo
cukor na posypanie
karamelová poleva