Škoricové slimáky

REKLAMA

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

  • 90Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 250 g špaldovej polohrubej múky Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 50 g trstinový cukor Pridané do
  • 21 g čerstvého droždia Pridané do
  • 2 žltky Pridané do
  • 40 g butter v7 Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 40 g roztopeného masla Pridané do
  • 50 g trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný) Pridané do
  • 2 čl mletá škorica Pridané do
  • 60 g walnuts v1 Pridané do
  • 1 na potretie vajíčko Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.

2. Krok

Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.

3. Krok

Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.

4. Krok

Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.

5. Krok

Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.

6. Krok

Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.

7. Krok

Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.

9. Krok

Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.

10. Krok

Dobrú chuť.

Komentáre (1)

Blazena 14. 10. 2021

Vyzerá fakt lákavo.

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Najlepšie pľundrové koláče z cesta z chladničky
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom
Recept od prémiového používateľa
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Škoricovo jablkové osie hniezda s karamelom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2

Dvojfarebné kysnuté rožky plnené lekvárom a nutellou

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 2
Briošky ako z detstva
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Briošky ako z detstva

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Domáce tradičné kysnuté koláče
Recept od prémiového používateľa
Jemné tvarohové koláče
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2

Jemné tvarohové koláče

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 2
"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

"Extra" jahodové kysnuté buchty s jahodovým džemom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Kysnuté buchty plnené slivkovým lekvárom

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Obed

1157 receptov

Mäsité jedlá

479 receptov

Kuracie mäso

196 receptov

Lacné jedlá

638 receptov

Raňajky

432 receptov

Večera

1000 receptov

Dezert

863 receptov

Pečivo

133 receptov
Recipe author image Kristy

Škoricové slimáky

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

90
Minút
15
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.

2. Krok

Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.

3. Krok

Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.

4. Krok

Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.

5. Krok

Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.

6. Krok

Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.

7. Krok

Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.

9. Krok

Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.

10. Krok

Dobrú chuť.

Ingrediencie
250 g
špaldovej polohrubej múky
150 ml
mlieko
50 g
trstinový cukor
21 g
čerstvého droždia
2
žltky
40 g
butter v7
štipka soli
40 g
roztopeného masla
50 g
trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný)
2 čl
mletá škorica
60 g
walnuts v1
1 na potretie
vajíčko