REKLAMA

Škoricové slimáky

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 250 g špaldovej polohrubej múky Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 50 g hnedý cukor Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 40 g butter v7 Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 40 g maslo rozpustené Pridané do
  • 50 g trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný) Pridané do
  • 2 čl škorica Pridané do
  • 60 g walnuts v1 Pridané do
  • 1 na potretie vajíčko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.

2. Krok

Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.

3. Krok

Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.

4. Krok

Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.

5. Krok

Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.

6. Krok

Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.

7. Krok

Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.

9. Krok

Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.

10. Krok

Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4240 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov