Škoricové slimáky

REKLAMA

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

  • 90Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 250 špaldovej polohrubej múky
  • 150 ml mlieko
  • 50 trstinový cukor
  • 21 čerstvého droždia
  • žltky
  • 40 masla
  • štipka soli
  • 40 roztopeného masla
  • 50 trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný)
  • čl mletá škorica
  • 60 vlašské orechy (nasekané)
  • na potretie vajíčko
REKLAMA

Postup

1. Krok

Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.

2. Krok

Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.

3. Krok

Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.

4. Krok

Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.

5. Krok

Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.

6. Krok

Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.

7. Krok

Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.

9. Krok

Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.

10. Krok

Dobrú chuť.

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
5 days ago

Vyzerá fakt lákavo.