Škoricové osie hniezda

Škoricové osie hniezda

REKLAMA

Kysnuté škoricové osie hniezda alebo tiež slimáky, to je sladká závislosť.

  • 90Minút
  • 30Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 30

Kvások

  • 2.5 dcl mlieko
  • ks čerstvé droždie
  • pl kryštálový cukor

Cesto

  • 500 hladká múka
  • dl slnečnicový olej
  • kryštálový cukor
  • balíček vanilkový cukor
  • mletá škorica
  • maslo
  • vajce na potretie
REKLAMA

Postup

1. Krok

Pripravíme si kvások z teplého mlieka (nie horúceho), kocky droždia a lyžice cukru.

2. Krok

Do veľkej misy si dáme múku, pridáme kopcovitú lyžicu kryštálového cukru, balíček vanilkového cukru a olej. Poriadne suroviny premiešame a potom pridáme vykvasený kvások. Zo surovín vymiesime hladké cesto, ktoré necháme odpočívať na teplom mieste, aby vykyslo.

REKLAMA
3. Krok

Keď nám cesto vykysne, vyklopíme ho na pracovnú dosku a rozvaľkáme na tenší plát. Cesto potrieme zmesou škorice, kryštálového cukru a zmäknutého masla. Cesto od kraja následne zrolujeme a nakrájame na rolády - slimáky.

4. Krok

Na plech s papierom na pečenie ukladáme slimáky. Dbáme na dostatočné medzierky medzi nimi, keďže ešte narastú. Vrch aj kraje slimákov / hniezd potrieme rozšľahaným vajcom a dáme do predhriatej rúry na 190-200 stupňov piecť. Hotové by mali byť zhruba za 15-20 minút, rozvoňajú vždy celý dom.

Hodnotenia (1)

5.0
a month ago

Mňamm.-))) vyzerá paráááádne.-))))

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie