REKLAMA

Zdroj: Canva

Silvestrovská torta

Koniec roka sa blíži a s ním aj veľkolepá oslava Silvestra. Upečte si na ňu takúto silvestrovskú kokosovú tortu. V recepte su uvedené ingrediencie na 15 -18 cm korpus.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Korpus

  • 125 g polohrubá múka Pridané do
  • 140 g hnedý cukor Pridané do
  • 35 g kakao Pridané do
  • 4 ks veľké vajcia Pridané do
  • 3 pl slnečnicový olej Pridané do
  • 3 pl voda Pridané do
  • 1 čl kypriaci prášok Pridané do
  • štipka soli Pridané do

Krém

  • 180 g Rozpustená biela čokoláda Pridané do
  • 100 g mascarpone Pridané do
  • 100 g zmäknuté maslo Pridané do
  • 100 g kokos Pridané do
  • 1 ks salko Pridané do

Krém na potretie torty

  • 250 g mascarpone Pridané do
  • 200 ml šľahačka Pridané do
  • 3 pl práškový cukor Pridané do
REKLAMA

Postup

240 min.
1. Krok

Príprava korpusu V miske vyšľaháme bielky so štipkou soli. Potom postupne pridávame cukor, žĺtky, olej a vodu.

2. Krok

V druhej miske preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom.

3. Krok

Suchú zmes opatrne primiešame k vajíčkovej zmesi.

4. Krok

Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme na 180°C približne 35 minút.

5. Krok

Korpus prerežeme na 3 časti až keď vychladne.

6. Krok

Príprava krému V miske vyšľaháme salko, maslo, mascarpone, roztopenú a už mierne vychladnutú bielu čokoládu a strúhaný kokos. Krém necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

7. Krok

TIP1: tortu môžete potiahnuť salkovým krémom alebo mascarpone krémom. Ak sa rozhodnete pre mascarpone krém, tak urobte menej salkového krému.

8. Krok

TIP2: korpus môžete poliať amarettom alebo pomarančovou šťavou.

9. Krok

TIP3: tortu môžete ozdobiť hocičím - sušeným ovocím, koláčikmi, pusinkami, vetvičkami. Fantázii sa medze nekladú.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov