Silvestrovská kapustnica
Varí sa na veľa spôsobov,,u nás sa varí takto a dávame do nej z každého mäska trošku.
Ingrediencie
- 1 Cibuľa
- 1 pl bravčová masť
- 400 g bravčové mäso
- 11⁄2 l voda
- 1 kg kapusta kyslá
- klobáska
- údené mäso
- 3 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotana 33
- soľ a korenie
- sušené hríby
Najnovšie letáky
Postup
Na masti si osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme nakrájané bravčové mäso, najlepšie plece.Osolíme, okoreníme a trošku podusíme.
Keď mäso zbelie pridáme kyslú kapustu,vodu a necháme povariť.
Pridáme údené mäso aké koľvek čo máme. Ja dávam z každého čo mám rôzne druhy.
Tiež pridáme nakrájanú klobásku.Aj tej viac druhov.
Nakoniec pridáme sušené hríby ktoré sme si umyli a namočili na chvíľku. Zalejeme vodou podľa potreby. Varíme do zmäknutia mäsa a kapusty. Nezabudni pridať rozpučený cesnak 2-3 väčšie strúčky.
Nakoniec pridáme smotanu najlepšie 33% ale nič sa nastane a smotanu na varenie. Ja robím takto aby sa mi nezrazila :smotanu odoberiem pár lyžíc horúcej kapusty a vodu rozmiešam zvlášť v miske a až potom vlejem do kapustnice,,spolu prevarím ,dochutím soľou, korením .
A máme hotovo,,Dobrú chuť:-)