REKLAMA

Segedínsky guláš s hovädzím mäsom

Velmi jednoduché a chutné jedlo z kyslej kapusty a mäsa, ktoré robila aj moja mama. Každá domácnosť má ten svoj overený recept, ale možno vás inšpirujem aj tým svojím. Je to velmi chutné jedlo s chlebom, alebo aj s knedlou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 kg kyslá kapusta Pridané do
  • 1 kg hovädzie rebro Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 1 l voda Pridané do
  • 180 ml smotana na varenie Pridané do
  • 3 pl hladká múka Pridané do
  • 2 pl paprika mletá červená Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 kl mletá rasca Pridané do
  • 4 ks bobkový list Pridané do
  • 10 zrniek celé čierne korenie Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • cukor kryštálový Pridané do
  • olej Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Na oleji si zosklovatíme a aj trochu opražíme nadrobno nakrájanú cibulu. Pridáme mletú papriku, ktorú pár sekúnd tiež popražíme a napokon pokrájané mäso. Osolíme a necháme, aby si mäso pustilo svoju šťavu. Následne zalejeme vodou (u mňa 1L) , dáme soľ , celé čierne korenie, rascu a necháme variť mäso dovtedy kým bude mäkké asi do 3/4 :-) Kto má tlakový hrniec, môže variť v tom, má to za pár minút.

2. Krok

Potom pridáme k mäsu kyslú kapustu, bobkové listy a podla potreby mleté čierne korenie. Celé varíme dovtedy, kým nám kapusta nezmäkne do vami požadovanej mäkkosti :-) Napokon už len pridáme mlieko zmiešané so smotanou a múkou, aby sme náš segedín zahustili. Keď začne vrieť ochutíme ešte cukrom podla chuti a necháme ešte cca.15 minút povariť.

3. Krok

Segedínsky je velmi chutný, u nás ho máme radi presne takto. Podávať sa môže s chlebom, alebo knedľou. Prajem dobrú chuť !

4. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4183 receptov

Mäsité jedlá

2017 receptov

Dezert

3164 receptov

Mascarpone

292 receptov

Raňajky

1175 receptov

Večera

3856 receptov

Cestoviny

461 receptov