Šampiňónové rizoto
Na šampiňónové rizoto má asi každý ten svoj recept. U nás je obľúbená táto jednoduchá, ale vynikajúca verzia.
- 25Minút
- 3Počet porcií
Ingrediencie
- 250 g ryža Arborio
- 1.2 l zeleninový vývar cca
- 350 g šampiňóny
- kúsok masla
- strúhaný syr Grana Padano/ alebo parmezán
- soľ
- korenie
- cesnakový granulát
Postup
Zeleninový vývar zohrejeme a udržiavame ho na zníženej teplote stále horúci.
V širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme ryžu a chvíľu pražíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
Ryžu zalejeme jednou naberačkou vývaru. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku vývaru. Takto pokračujeme, pokiaľ ryža nebude mäkká.
Teplotu pod ryžou máme zníženú a ryžu často premiešame, varím ju neprikrytú.
Medzitým ako miešame ryžu si môžeme pripraviť aj šampiňóny. Očistíme ich, nakrájame na plátky a opečieme na suchej panvici.
Do hotovej ryže pridáme 4 - 5 lyžíc syra a šampiňóny, dobre premiešame.
Posypeme strúhaným syrom.
Dobrú chuť 🙂
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Šampiňónové rizoto
Na šampiňónové rizoto má asi každý ten svoj recept. U nás je obľúbená táto jednoduchá, ale vynikajúca verzia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/YDN5BoQsOlA_EE0bVf9v/c25517eb355221f3b0f5e64e1eb1f2.jpeg)
Zeleninový vývar zohrejeme a udržiavame ho na zníženej teplote stále horúci.
V širšej panvici rozpustíme maslo, pridáme ryžu a chvíľu pražíme. Osolíme, okoreníme podľa chuti.
Ryžu zalejeme jednou naberačkou vývaru. Keď sa vývar vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu naberačku vývaru. Takto pokračujeme, pokiaľ ryža nebude mäkká.
Teplotu pod ryžou máme zníženú a ryžu často premiešame, varím ju neprikrytú.
Medzitým ako miešame ryžu si môžeme pripraviť aj šampiňóny. Očistíme ich, nakrájame na plátky a opečieme na suchej panvici.
Do hotovej ryže pridáme 4 - 5 lyžíc syra a šampiňóny, dobre premiešame.
Posypeme strúhaným syrom.
Dobrú chuť 🙂