REKLAMA

Zdroj: Freepik

Šalát z čerstvých paradajok s mozzarellou a rukolou

Tajomstvo tohto jednoduchého, ale lahodného pokrmu spočíva v čerstvosti surovín, preto si ich vyberajte s rozvahou!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 Veľké zrelé paradajky Pridané do
  • 2 poháre čerstvých listov rukoly Pridané do
  • 200 g mozzarella Pridané do
  • 14 pohár Extra panenského olivového oleja Pridané do
  • šťava z jedného citróna Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Hrsť čerstvých bazalkových listov Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Paradajky a rukolu najprv dôkladne umyte. Je to dôležité, pretože sa tak zbavíte všetkých nežiaducich kamienkov alebo nečistôt, najmä v rukole. Nezabudnite ich osušiť, aby ste sa vyhli rozmočenému šalátu.

2. Krok

Paradajky nakrájajte na rovnomerné, stredne hrubé kolieska. Krájanie dokonale zrelých paradajok je také príjemné, že si chcete zachovať ich šťavnatosť!

3. Krok

Syr mozzarella nakrájajte na tenké plátky. Chutný tip: Ak sa vám ťažko krája čerstvá mozzarella, vložte ju pred krájaním na približne 10 minút do mrazničky.

4. Krok

Do veľkej šalátovej misy najskôr navrstvite plátky paradajok, posypte ich štipkou soli a korenia. Potom navrstvite rukolu a kúsky mozzarelly.

5. Krok

Potom si pripravte dresing. Stačí vyšľahať olivový olej, šťavu z jedného citróna, štipku soli a korenia. Teraz vám dám osvedčenú radu: Pred pridaním do šalátu dresing vždy ochutnajte, aby ste sa uistili, že je tak akurát.

6. Krok

Šalát rovnomerne pokvapkajte dresingom a ozdobte lístkami čerstvej bazalky, aby ste dosiahli fantastický aromatický záver.

7. Krok

Podávajte ihneď, pretože tento šalát si najlepšie vychutnáte čerstvý. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov