REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Rýchla vietnamská nakladaná mrkva a zelenina Daikon

Vietnamská nakladaná zelenina, známa aj ako Đồ Chua, je tradičné vietnamské jedlo, ktoré ponúka dokonalú rovnováhu sladkej, trpkej a chrumkavej chuti. Túto lahodnú pochúťku je najlepšie podávať ako prílohu, občerstvenie alebo v sendviči vietnamskej kuchyne Banh Mi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 2 Veľká mrkva, nakrájaná na mesiačiky Pridané do
  • 1 Veľká reďkovka daikon, nakrájaná na mesiačiky Pridané do
  • 4 poháre vody Pridané do
  • 1 pohár bieleho octu Pridané do
  • 1 pohár kryštálového cukru Pridané do
  • 1 polievková lyžica košér soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Začnite prípravou zeleniny. Mrkvu a reďkovku daikon ošúpte, nakrájajte na mesiačiky a odložte bokom.

2. Krok

Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, ocot, cukor a soľ. Túto zmes priveďte do varu na miernom ohni a občas premiešajte.

3. Krok

Keď sa cukor a soľ úplne rozpustia vo vriacej vode, odstavte hrniec z ohňa.

4. Krok

Ponorte zeleninu nakrájanú na mesiačiky do nakladacieho roztoku v hrnci. Uistite sa, že je všetka zelenina pokrytá tekutinou.

5. Krok

Zmes nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Po vychladnutí prelejte nakladanú zeleninu a tekutinu do sklenenej nádoby.

6. Krok

Nádobu bezpečne zakryte a pred konzumáciou ju uložte do chladničky aspoň na 24 hodín. Zelenina bude tým aromatickejšia, čím dlhšie sa bude nakladať. Vietnamskú nakladanú zeleninu môžete v chladničke skladovať až mesiac.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4733 receptov

Mäsité jedlá

2220 receptov

Dezert

3645 receptov

Vianočné

253 receptov

Kuracie mäso

779 receptov

Mascarpone

338 receptov

Na panvici

1222 receptov

Lacné jedlá

1498 receptov