VIDEORECEPT Rýchla čínska ostrokyslá polievka
Čínska ostrokyslá polievka - vegánska verzia
- 40Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 1 balenie mäkkého tofu
- 4 huby Shiitake
- 10 g drvených húb judášovo ucho
- 50 g sušene klíčky fazule mungo (namočte do vody)
- 1 mrkva nastrúhaná
- bambusové výhonky v chilli oleji
- 1 čl mletého bieleho korenia
- 1 LP vína ShaoXing
- 3 pl sójovej omáčky
- 1 LP cukru
- 0.3 lyžičky hubového korenia/prášku/bujónu
- 6 šálok vody plus viac pre kašu z kukuričného škrobu
- 2 pl kukuričného škrobu
- 2 lyžice klasického alebo ryžového octu
Na posypanie
- nasekaný koriander
- vyprážané wontonové prúžky
- sezamový olej
Postup
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja a opečieme si huby shitake so strúhanou mrkvou, kým nepustí silnú arómu.
Ďalej pridáme huby judášove ucho, bambusové výhonky a opekáme za stáleho miešania.
Pridáme sójovú omáčku, vývar, mleté biele korenie, Shaoxing víno ak chcete, premiešame a necháme variť.
Keď nám polievka začne vrieť pridáme namočené klíčky fazule mungo, nakrájané tofu a hubové korenie.
Po pár minútach pomaly pridávame škrob do polievky, zmiešaný s vodou. Miešame kým nezhustne.
Pri podávaní polievky ochutíme ešte octom a chilli olejom, sezamovým olejom a koriandrom podľa chuti.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Rýchla čínska ostrokyslá polievka
Čínska ostrokyslá polievka - vegánska verzia
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/7Ky0LFhr0h3kV1dfVUW1/960a8a18f554449a84c956be8c90e2.jpeg)
Na panvici si zohrejeme lyžicu oleja a opečieme si huby shitake so strúhanou mrkvou, kým nepustí silnú arómu.
Ďalej pridáme huby judášove ucho, bambusové výhonky a opekáme za stáleho miešania.
Pridáme sójovú omáčku, vývar, mleté biele korenie, Shaoxing víno ak chcete, premiešame a necháme variť.
Keď nám polievka začne vrieť pridáme namočené klíčky fazule mungo, nakrájané tofu a hubové korenie.
Po pár minútach pomaly pridávame škrob do polievky, zmiešaný s vodou. Miešame kým nezhustne.
Pri podávaní polievky ochutíme ešte octom a chilli olejom, sezamovým olejom a koriandrom podľa chuti.