REKLAMA

Rýchla a lacná red velvet torta

Naozaj chuťovo vynikajúca red velvet tortička a navyše hotová raz dva.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 1 zmes na pečenie Red Velvet Dr.Oetker Pridané do
  • 3 kus vajce Pridané do
  • 100 ml vychladenej smotany na šľahanie (do cesta) Pridané do
  • 125 ml vychladenej smotany na šľahanie (do krému) Pridané do
  • 180 g kyslej smotany Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začneme tým, že si vo veľkej mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom obsah vrecúška so zmesou na cesto, 3 celé vajíčka a vychladenú smotanu na šľahanie. Šľaháme približne 2-3 minúty na strednom výkone. Dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme tam pripravené cesto. Pečieme v rúre predhriatej na 140 stupňov približne 30-35 minút, kým po zapichnutí nevytiahneme čistú špilku.

2. Krok

Kým sa nám pečie korpus, pripravíme si krém. Na krém si opäť v mise vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom obsah vrecúška so zmesou na krém, ku ktorej pridáme smotanu na šľahanie a kyslú smotanu. Šľaháme 2-3 minúty. Zakryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.

3. Krok

Upečený korpus necháme úplne vychladnúť a rozrežeme ho pozdĺžne na 2 časti. Z vrchnej časti zrežeme akúkoľvek vyčnievajúcu časť v strede, ktorú neskôr použijeme na ozdobu. Tortu naplníme krémom podľa vlastnej fantázie, ja som nechal boky holé. Vrch ozdobíme nadrobeným korpusom, ktorý sme odrezali skôr. Tortu dáme ešte zachladiť a môžeme podávať. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov