REKLAMA

Zdroj: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi

Rýchla a jednoduchá domáca nakladaná cibuľa

Príprava je tak jednoduchá a chuť oveľa lepšia.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 1 Veľká červená cibuľa (hodí sa aj biela alebo žltá cibuľa) Pridané do
  • 1 pohár bieleho octu Pridané do
  • 1 polievková lyžica cukru Pridané do
  • 112 čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 pohár Teplou vodou, dostatočne horúcou na rozpustenie cukru a soli. Pridané do
  • Medzi ďalšie dochucovadlá, ktoré môžete pridať, patria semienka koriandra, zrnká korenia, strúčiky cesnaku atď., ale nie sú povinné. Pridané do
REKLAMA

Postup

20 min.
1. Krok

Najprv ošúpte a nakrájajte cibuľu na tenké plátky. Zistila som, že na rovnomerné a tenké plátky sa hodí mandolína, ale ak ju nemáte, postačí vám dobrý ostrý nôž.

2. Krok

V hrnčeku alebo v malej miske rozpustite cukor a soľ v teplej vode a miešajte, kým nezostanú žiadne zrniečka. Takto sa vytvorí soľný roztok, ktorý je základom každého procesu nakladania.

3. Krok

Do rozpusteného roztoku cukru a soli pridajte ocot a dobre premiešajte.

4. Krok

Ak dávate prednosť ďalšej chuti nakladanej cibule, pokojne pridajte do uvedeného slaného roztoku ďalšie arómy. Ak si korenie vopred opečiete, určite to zvýši jeho chuť!

5. Krok

Teraz prichádza kľúčový krok: do čistej nádoby (najlepšie do zaváraninového pohára) navrstvite plátky cibule. Po dokončení zalejte cibuľu slaným roztokom, aby bola úplne ponorená. Pomocou paličky alebo noža na maslo uvoľnite všetky zachytené vzduchové bubliny v nádobe.

6. Krok

Začína sa čakacia lehota! Pred uložením do chladničky nádobu uzavrite a nechajte ju aspoň hodinu stáť na pulte. Nezabudnite, že dlhšie státie exponenciálne zlepšuje chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov