Rybie karbanátky

40 min
3
REKLAMA

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

40 min
3
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 treska jednoškvrnná Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • podľa chuti koriander Pridané do
  • 12 čajová lyžička kmín Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 cesnaku Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • g strúhanka Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Martinka 5. 7. 2021

Panecku, ale to vyzera krasne, ukladam si

Vilma 19. 5. 2021

Vypadá lákavo, ukladám si receptík.

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Mäsité jedlá

577 receptov

Obed

1346 receptov

Lacné jedlá

712 receptov

Kuracie mäso

225 receptov

Raňajky

486 receptov

Vianočné

142 receptov

Šaláty

103 receptov

Dezert

995 receptov