REKLAMA

Rybie karbanátky

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 treska jednoškvrnná Pridané do
  • 300 g zemiak Pridané do
  • podľa chuti koriander Pridané do
  • 12 čajová lyžička kmín Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • 2 polievková lyžica múka Pridané do
  • 6 vajce Pridané do
  • g strúhanka Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov