Rybie karbanátky

Rybie karbanátky

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií

Ingrediencie

počet porcií 4
  • Infinity treska jednoškvrnná
  • Infinity zemiaky
  • podľa chuti koriander
  • Infinity čl kmín
  • mleté čierne korenie
  • Infinity cesnaku
  • zázvor
  • Infinity pl hladká múka
  • Infinity vajce
  • strúhanka
  • repkový olej
  • soľ

Postup

1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Pridaj komentár a hodnotenie

Profilová fotka používateľa
0 / 255

Hodnotenia (1)

5.0
25 days ago

Vypadá lákavo, ukladám si receptík.

Zdieľaj recept s ostatnými

Podobné recepty

Top kategórie