Rybie karbanátky

REKLAMA

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

  • 40Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 600 treska jednoškvrnná Pridané do
  • 300 g zemiaky Pridané do
  • podľa chuti koriander Pridané do
  • 12 čl kmín Pridané do
  • mleté čierne korenie Pridané do
  • 3 cesnaku Pridané do
  • zázvor Pridané do
  • 2 pl hladká múka Pridané do
  • 3 vajce Pridané do
  • g strúhanka Pridané do
  • repkový olej Pridané do
  • soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Komentáre (2)

Panecku, ale to vyzera krasne, ukladam si

Vypadá lákavo, ukladám si receptík.

Podobné recepty

Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborná rybacia pomazánka z tuniaka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 13

Opekaný zubáč so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 13
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Polievka z morských plodov

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

Špenátové krupoto s údeným lososom
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Špenátové krupoto s údeným lososom

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Výborná rybacia pomazánka z tuniaka
Recept od prémiového používateľa
Videorecept
Slané špenátové palacinky
Fotorecept

Slané špenátové palacinky

Recepty na chudnutie
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 13

Opekaný zubáč so zemiakovou kašou

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 13
5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1

Polievka z morských plodov

5.0
Hodnotenie: 5.0/5
Počet hodnotení: 1
Rybacia polievka s omáčkou Rouille
Recept od prémiového používateľa
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12

Rybacia polievka s omáčkou Rouille

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 12
Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Pangasius so zeleninou a zemiakmi z jedného pekáča

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image Lucia_91

Rybie karbanátky

Obľúbená špecialita u nás doma, zvlášť keď deti odmietajú jesť ryby, na tento spôsob ich milujú.

40
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup
1. Krok

Čerstvú tresku najskôr asi na 10 minút uvaríme vo vode, tak aby bola celá pod vodou. Keď vidíme, že je mäsko mäkké a začne sa odtrhávať, scedíme ju, vyberieme kostičky a rozdrobíme mäsko vidličkou na drobné kúsky.

2. Krok

Vložíme do misky spolu s uvarenými popučenými zemiakmi. Nasypeme kmín, koriander, pretlačený cesnak a malý kúsok nastrúhaného zázvoru (podľa chuti). Zmes ešte osolíme, okoreníme. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, vajíčko a poriadne ingrediencie zmiešame.

3. Krok

Vznikne nám taká lepivá zmes, z ktorej tvarujeme karbonátky. Tie potom klasicky po jednom obaľujeme najskôr vo zvyšných rozšľahaných vajciach a potom v strúhanke.

4. Krok

Smažíme na rozohriatom oleji z každej strany asi 1-2 minútky do zlatohnedej farby.

5. Krok

Ku karbonátkam sa hodí akýkoľvek zeleninový šalát alebo zemiaková kaša. Dobrú chuť.

Ingrediencie
600
treska jednoškvrnná
300 g
zemiaky
podľa chuti
koriander
12 čl
kmín
mleté čierne korenie
3
cesnaku
zázvor
2 pl
hladká múka
3
vajce
g
strúhanka
repkový olej
soľ