REKLAMA
![Ružičkový kel na pare Ružičkový kel na pare](https://eu.tastescdn.net/thumbor/6Cc9dvVt0xYWrrglmmfLXru8aYQ=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/f80ns01Y-Dkud1vNTP3x/1845487e44da853f59bf5372c8d366.jpeg)
Zdroj: Canva
Ružičkový kel na pare
Jednoduchý a chutný zeleninový predkrm pre milovníkov ružičkového kelu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 75 g maslo
- 1⁄4 pl soľ
- 12 ks hlavičky ružičkového kelu
- 1 citrónová šťava
- nakrájaná červená paprika
- cherry paradajky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Z hlavičiek kelu odrežeme spodnú časť a každú hlavičku naprieč narežeme. Varíme na pare asi 10 minút do zmäknutia.
2. Krok
Medzitým rozpustíme na miernom ohni v panvici maslo. Osolíme a miešame do zlatista zľahka, aby nezhorklo. Následne do masla pridáme citrónovú šťavu a kôru.
3. Krok
Nakoniec do zmesi pridáme udusené hlavičky ružičkového kelu.
4. Krok
Nakrájame na plátky červenú papriku, cherry paradajky na malé mesiačiky a všetko spolu zmiešame. Podávame na predhriatych tanieroch, aby predjedlo nevychladlo.