REKLAMA

Zdroj: Canva

Ružičkový kel na pare

Jednoduchý a chutný zeleninový predkrm pre milovníkov ružičkového kelu.

REKLAMA
Ružičkový kel ako jedinečná zelenina – Objav najlepšie recepty a spôsoby prípravy

Recept nájdeš v tomto článku

Ružičkový kel ako jedinečná zelenina – Objav najlepšie recepty a spôsoby prípravy

Ingrediencie

porcií
2
  • 75 g maslo Pridané do
  • 14 pl soľ Pridané do
  • 12 ks hlavičky ružičkového kelu Pridané do
  • 1 citrónová šťava Pridané do
  • nakrájaná červená paprika Pridané do
  • cherry paradajky Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Z hlavičiek kelu odrežeme spodnú časť a každú hlavičku naprieč narežeme. Varíme na pare asi 10 minút do zmäknutia.

2. Krok

Medzitým rozpustíme na miernom ohni v panvici maslo. Osolíme a miešame do zlatista zľahka, aby nezhorklo. Následne do masla pridáme citrónovú šťavu a kôru.

3. Krok

Nakoniec do zmesi pridáme udusené hlavičky ružičkového kelu.

4. Krok

Nakrájame na plátky červenú papriku, cherry paradajky na malé mesiačiky a všetko spolu zmiešame. Podávame na predhriatych tanieroch, aby predjedlo nevychladlo.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov