REKLAMA

Zdroj: Lisovskaya from Getty Images

Rizoto s parmezánom

Klasika talianskej kuchyne, rizoto s parmezánom je bohaté a krémové jedlo, ktoré sa skvele dopĺňa s čerstvým šalátom alebo pohárom bieleho vína.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Základné ingrediencie

  • 300 g Ryža carnaroli Pridané do
  • 1 l Hovädzí vývar Pridané do
  • 1 jednotka Cibuľa Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do

Ostatné

  • 100 g Strúhaný parmigiano reggiano Pridané do
  • 50 g studené maslo Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V hlbokom hrnci roztopte 50 g masla a potom pridajte jemne nasekanú cibuľu. Restujte na stredne nízkom ohni.

2. Krok

Pridajte ryžu a opečte ju pár minút, často miešajte. Pridajte vývar a miešajte, kým sa tekutina takmer úplne nevstrebe. Pokračujte v pridávaní vývaru, jednu polievkovú lyžicu za druhou, neustále miešajte.

3. Krok

Keď je ryža takmer uvarená (po približne 15-18 minútach), pridajte nastrúhaný Parmigiano Reggiano a studené maslo na kúsky. Miešajte, až kým sa ryža nestane krémová.

4. Krok

Pokryte hrniec a nechajte rizoto odpočívať pár minút pred podávaním. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4985 receptov

Mäsité jedlá

2296 receptov

Kuracie mäso

802 receptov

Rýchle jedlá

4240 receptov

Večera

4704 receptov

Lacné jedlá

1558 receptov

Zaváranie

154 receptov

Banán

461 receptov

Nátierky

340 receptov