REKLAMA

Ríbezľový koláč so snehom

Výborný, letný, svieži koláčik

REKLAMA
Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Recept nájdeš v tomto článku

Ríbezle – To najdôležitejšie, čo by sme o nich mali vedieť! Ako ich spracovať?

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 200 g maslo Pridané do
  • 4 pl práškový cukor Pridané do
  • 4 ks žĺtko Pridané do
  • 300 g polohrubá múka Pridané do
  • 1 bal baking soda v4 Pridané do
  • 250 ml vlažné mlieko Pridané do

Ríbezľový sneh

  • 4 kus egg whites v1 Pridané do
  • 1 štipka soľ Pridané do
  • 250 g kryštálový cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica Gustin jemný kukuričný škrob Pridané do
  • 250 g ríbezle Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

Cesto: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Upečieme na plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote 180°C 20 minút. Plech rozmer 30x38 cm. Vyberieme z rúry, ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 150°C, kým nezaschne a nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 - 20 minút. Teplota je iba orientačná.

2. Krok

Ríbezľový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista. Po lyžiciach pridávame cukor, stále šľaháme na hustú penu, primiešame maizenu a jemne zamiešame umyté, scedené ríbezle.

3. Krok

Necháme vychladnúť, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Komentáre (1)

Slavomira 7. 8. 2021

Mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1404 receptov

Obed

4469 receptov

Mäsité jedlá

2125 receptov

Patizón

11 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov