dní
hod.
min.

Ríbezľový koláč so snehom

REKLAMA

Výborný, letný, svieži koláčik

  • 60Minút
  • 15Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15

Suroviny

  • 200 maslo
  • pl práškový cukor
  • ks žltky
  • 300 polohrubá múka
  • balíček prášku do pečiva (kľudne môžete dať celý bude vyšší ako môj koláčik)
  • 250 ml vlažné mlieko

Ríbezľový sneh

  • ks bielka
  • štipka soľ
  • 250 kryštálový cukor
  • pl Gustin jemný kukuričný škrob
  • 250 ríbezle
REKLAMA

Postup

1. Krok

Cesto: zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva a vlažné mlieko. Upečieme na plechu, ktorý sme vymastili a vysypali múkou, pri teplote 180°C 20 minút. Plech rozmer 30x38 cm. Vyberieme z rúry, ešte na teplý koláč natrieme ríbezľový sneh a vrátime späť do rúry. Teplotu znížime na 150°C, kým nezaschne a nedostane správnu zlatistú farbu. Trvá to asi 15 - 20 minút. Teplota je iba orientačná.

2. Krok

Ríbezľový sneh: bielky so štipkou soli vyšľaháme do penista. Po lyžiciach pridávame cukor, stále šľaháme na hustú penu, primiešame maizenu a jemne zamiešame umyté, scedené ríbezle.

3. Krok

Necháme vychladnúť, pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnoť recept

0 / 255
Upload
Pridať fotografiu

Hodnotenia (1)

5.0
2 months ago

Mňam, mňan...zajtra bude na jedálničku toto :)

Top kategórie