REKLAMA

Zdroj: RafalStachura from Getty Images

Recept pre začiatočníkov na Lasagne

Tradičné talianske jedlo, ktoré si jednoducho pripravia aj začiatočníci na obed alebo večeru.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6

Mäsové ragú

  • 2 Lyžice olivový olej Pridané do
  • 1 kus Cibuľa Pridané do
  • 1 kus mrkva Pridané do
  • 1 kus zeler Pridané do
  • 500 g mleté ​​hovädzie mäso Pridané do
  • 500 ml pasírované paradajky Pridané do
  • 125 ml červené víno Pridané do
  • 1 kus bobkový list Pridané do

Bešamelová omáčka

  • 100 g maslo Pridané do
  • 75 g hladká múka Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • 1 Štipka muškátový oriešok Pridané do

Lasagne

  • 12 kus lasagne cestoviny Pridané do
  • 200 g Strúhaný parmezán Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäsové ragú: Na panvici rozpáliť olivový olej a opražiť na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, mrkvu a zeler. Pridať mleté mäso a dusiť, kým nie je úplne hnedé. Pridať pasírované paradajky, červené víno a bobkový list. Všetko spolu dusiť na miernom ohni asi 1 hodinu.

2. Krok

Bešamelová omáčka: V hrnci roztopiť maslo, pridať múku a rozmiešať do hladka. Potom postupne podlievať mliekom a miešať, aby sa nevytvorili hrudky. Omáčku variť na miernom ohni 10 minút a občas premiešať. Na záver pridať muškátový oriešok.

3. Krok

Pekáč s lasagnami vložíme do rúry a pečieme 40 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Veľkonočné

246 receptov

Obed

4903 receptov

Dezert

3788 receptov

Mascarpone

344 receptov

Mäsité jedlá

2268 receptov

Večera

4619 receptov

Kuracie mäso

791 receptov

Raňajky

1514 receptov

Lacné jedlá

1536 receptov