REKLAMA

Zdroj: Olga Mazyarkina via Getty Images

Recept na halušky z červenej repy

Ako vášnivý amatérsky kuchár vždy rád obmieňam tradičné jedlá so sezónnymi surovinami. Tak vznikol aj tento chutný recept na halušky z červenej repy. Často som ho pripravoval pre priateľov a rodinu a vždy sa veľmi dobre hodil. Sýtočervená farba je samozrejme vizuálne nápadná a mierne zemitá chuť červenej repy úžasne ladí so slanou chuťou domácich halušiek.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g zemiaky Pridané do
  • 300 g cvikla Pridané do
  • 200 g múka Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • soľ Pridané do
  • múka Pridané do
  • maslo Pridané do
  • Listy šalvie Pridané do
REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Na prípravu receptu na halušky z červenej repy najprv uvarte múčnaté zemiaky v nesolenej vode, kým nie sú mäkké. Zistil som, že si lepšie zachovajú vlhkosť, ak sa uvaria vcelku. Malo by to trvať približne 20 až 30 minút. Potom ich ošúpeme a necháme trochu odpariť.

2. Krok

Kým sa zemiaky varia, ošúpte červenú repu a pečte ju v rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút, kým sa do nej nedá ľahko pichnúť vidličkou. Potom ju vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

3. Krok

Zemiaky a červenú repu pretlačte cez strúhadlo na zemiaky alebo roztlačte vidličkou. Zmes by nemala byť príliš vlhká.

4. Krok

Pridajte múku a žĺtky a dochuťte soľou. Všetko dobre vymiesime, kým nevznikne pružné a nelepivé cesto. V prípade potreby pridajte ešte trochu múky alebo vody.

5. Krok

Teraz z cesta vytvarujte valčeky hrubé asi ako palec a odkrajujte malé kúsky. Vidličkou vytlačte typický vzor halušiek.

6. Krok

Priveďte do varu veľký hrniec s osolenou vodou a varte halušky, kým nevyplávajú na povrch. Malo by to trvať približne 2-3 minúty.

7. Krok

Medzitým na panvici rozohrejte maslo a šalviové lístky opečte do chrumkava.

8. Krok

Uvarené halušky z červenej repy vyberte z vody, nechajte odkvapkať a pridajte do panvice so šalviovým maslom. Dobre premiešajte a podávajte.

Podobné recepty

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

Špenátové knedličky spinatnockerl - špecialita z Rakúska

Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších jedál z rakúskej kuchyne. Pamätám si, ako moja stará mama vždy pripravovala tieto špenátové knedličky s láskou a starostlivosťou. Nadýchané knedličky vždy nasiakli veľkým množstvom omáčky, čo z tohto pokrmu urobilo skutočný pôžitok pre chuťové bunky.

Zemiakové knedle pol na pol

Tento tradičný recept na pol na pol zemiakové knedle z surových a uvarených zemiakov je vítanou zmenou od obvyklých príloh. Knedle sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké a hladké. Sú perfektným doplnkom k akémukoľvek mäsitýmu jedlu.

Udon rezance recept

Rýchly návod ako pripraviť rezance udon doma.

Granadiersky pochod

Rýchle jedlo, ktoré zasýti - granadír alebo granadiersky pochod.

Zemiakové knedle ako od babičky

Zemiakové knedle sú skvelou prílohou, ktorá perfektne pasuje k mäsovým jedlám. Majú bohatú a zemitú chuť zemiakov a sú nádherne nadýchané. Tieto knedle sú tradičným jedlom, ktoré je obľúbené v mnohých európskych krajinách, predovšetkým v Nemecku.

Cuketové cestoviny s krevetami a avokádovou omáčkou

Tento recept je perfektný pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať zdravé a chutné jedlo. Cuketové cestoviny sú skvelou alternatívou k tradičnej cestovine, zatiaľ čo krevety a avokádová omáčka pridajú osviežujúci a uspokojivú chuť.

Krémový syr spaetzle Nemecká kuchyňa

Klasikou nemeckej kuchyne, ktorá nikdy nesklame, sú určite krémové Käsespätzle. Ako rodená Švábka som tento recept od svojho detstva pripravovala a vylepšovala nespočetnekrát, a preto môžem potvrdiť: So správnymi ingredienciami a niekoľkými trikmi v rukáve sú domáce Käsespätzle neodolateľne chutné!

Podobné recepty

Jesenné gnocchi s tekvicovým nákypom

Tento recept je skutočnou jesennou pochúťkou. Kombinácia gnocchi a voňavej tekvice s chrumkavým syrom je skutočným potešením pre chuťové bunky a jedným z mojich najobľúbenejších jedál, keď sa ochladí.

Špenátové knedličky spinatnockerl - špecialita z Rakúska

Tento recept je jedným z mojich najobľúbenejších jedál z rakúskej kuchyne. Pamätám si, ako moja stará mama vždy pripravovala tieto špenátové knedličky s láskou a starostlivosťou. Nadýchané knedličky vždy nasiakli veľkým množstvom omáčky, čo z tohto pokrmu urobilo skutočný pôžitok pre chuťové bunky.

Zemiakové knedle pol na pol

Tento tradičný recept na pol na pol zemiakové knedle z surových a uvarených zemiakov je vítanou zmenou od obvyklých príloh. Knedle sú zvonka chrumkavé a vnútri mäkké a hladké. Sú perfektným doplnkom k akémukoľvek mäsitýmu jedlu.

Udon rezance recept

Rýchly návod ako pripraviť rezance udon doma.

Granadiersky pochod

Rýchle jedlo, ktoré zasýti - granadír alebo granadiersky pochod.

Zemiakové knedle ako od babičky

Zemiakové knedle sú skvelou prílohou, ktorá perfektne pasuje k mäsovým jedlám. Majú bohatú a zemitú chuť zemiakov a sú nádherne nadýchané. Tieto knedle sú tradičným jedlom, ktoré je obľúbené v mnohých európskych krajinách, predovšetkým v Nemecku.

Cuketové cestoviny s krevetami a avokádovou omáčkou

Tento recept je perfektný pre všetkých, ktorí si chcú vychutnať zdravé a chutné jedlo. Cuketové cestoviny sú skvelou alternatívou k tradičnej cestovine, zatiaľ čo krevety a avokádová omáčka pridajú osviežujúci a uspokojivú chuť.

Krémový syr spaetzle Nemecká kuchyňa

Klasikou nemeckej kuchyne, ktorá nikdy nesklame, sú určite krémové Käsespätzle. Ako rodená Švábka som tento recept od svojho detstva pripravovala a vylepšovala nespočetnekrát, a preto môžem potvrdiť: So správnymi ingredienciami a niekoľkými trikmi v rukáve sú domáce Käsespätzle neodolateľne chutné!

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4152 receptov

Mäsité jedlá

2004 receptov

Dezert

3130 receptov

Večera

3818 receptov

Mascarpone

289 receptov

Raňajky

1153 receptov

Cestoviny

457 receptov