Rebarborový koláč
Koláč z rebarbory, lineckého krehkého cesta, chuť je výrazná sladko kyslá
- 30Minút
- 6Počet porcií
Ingrediencie
Suroviny
- 1 krehké linecké cesto
- 3 stonky rebarbory
- 2 pl kryštálový cukor
- škorica
- 80 g maslo
Mrvenička
- 1 pl kryštálový cukor
- 1 pl polohrubá múka
- 100 g maslo
Postup
Linecké cesto si vyvaľkame cca na 0,5 cm a dáme na plech.
Rebarboru nakrájame na kocky, na panvicu dáme cukor, rebarboru, škoricu. Všetko dávam od oka, každý má rád viac/ menej sladké.
Urobíme si mrveničku, zmiešame ingrediencie a miesame medzi prstami, až je sýpka.
Na cesto dáme vychladenú rebarboru, posypeme mrveničku a pečieme v rúre pri teplote 180 C cca 15 minút.
Nech svieži letný koláč chutí.
Recept na linecké cesto nájdeš v mojom profile recept : Hruškový koláč s krehkého cesta.
Zdieľaj recept s ostatnými
Obľúbené recepty
Top kategórie
Rebarborový koláč
Koláč z rebarbory, lineckého krehkého cesta, chuť je výrazná sladko kyslá
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/zHMmgSUBpN23f45dgHED/b981fa1ddf6e0b570e72c51990f9d7.jpeg)
Linecké cesto si vyvaľkame cca na 0,5 cm a dáme na plech.
Rebarboru nakrájame na kocky, na panvicu dáme cukor, rebarboru, škoricu. Všetko dávam od oka, každý má rád viac/ menej sladké.
Urobíme si mrveničku, zmiešame ingrediencie a miesame medzi prstami, až je sýpka.
Na cesto dáme vychladenú rebarboru, posypeme mrveničku a pečieme v rúre pri teplote 180 C cca 15 minút.
Nech svieži letný koláč chutí.
Recept na linecké cesto nájdeš v mojom profile recept : Hruškový koláč s krehkého cesta.