REKLAMA

Zdroj: christianhorz from Canva

Ražný chlieb celokváskový

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1

Rozkvas:

  • 1 pl ražný kvások Pridané do
  • 150 g voda Pridané do
  • 150 g múka Pridané do

Cesto:

  • 300 g ražný rozkvas Pridané do
  • 300 g ražná chlebová múka Pridané do
  • 250 ml voda Pridané do
  • 1 pl soľ Pridané do
  • zemiakový škrob Pridané do
REKLAMA

Postup

720 min.
1. Krok

Rozkvas: v pohári zmiešame kvások s múkou a vodou. Zavrieme a necháme 8 hodín odpočívať.

2. Krok

Potom k nemu pridáme ostatné suroviny a varechou vypracujeme cesto.

3. Krok

Cesto vyklopte na pomúčenú dosku, poprekladajte ho a vytvarujte do bochníka.

4. Krok

Cesto položíme spojom nadol do ošatky, ktorá je vysypaná zemiakovým škrobom.

5. Krok

Chlieb necháme kysnúť 6 hodín.

6. Krok

Chlieb preložíme z ošatky na vyhriaty plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.

7. Krok

Rúru predhrejeme na 250 °C a chlieb pečieme 15 minút so záparou, potom znížime teplotu na 200 °C a pečte ešte 40 minút už bez zápary.

8. Krok

Chlieb necháme vychladnúť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4465 receptov

Mäsité jedlá

2123 receptov

Pre diabetikov

632 receptov

Mascarpone

327 receptov

Patizón

11 receptov

Raňajky

1294 receptov