REKLAMA

Zdroj: Canva

Pstruh na bylinkách

Pečený pstruh na bylinkách je tradičný slovenský recept, ktorý je jednoduchý a rýchly na prípravu. Podávame ho najčastejšie so zemiakovým šalátom alebo pečenými zemiakmi.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 4 ks celé pstruhy Pridané do
  • 2 strúčiky cesnaku Pridané do
  • hrsť čerstvých byliniek (petržlen, kôpor pažítka bazalka) Pridané do
  • 1 ks citrón Pridané do
  • olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Pstruhy očistíme, osolíme a okoreníme z vnútra aj zvonka.

2. Krok

Strúčiky cesnaku ošúpeme a prelisujeme. Bylinky opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájame. Citrón nakrájame na kolieska.

3. Krok

Pstruhy z vnútra potrieme cesnakom, nasypeme bylinky, vložíme citrón a necháme 15 minút odležať.

4. Krok

Na panvici rozpálime olej a pstruhy z oboch strán opekáme do zlatista.

5. Krok

Následne ich vložíme do rúry na 20 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4991 receptov

Mäsité jedlá

2297 receptov

Kuracie mäso

803 receptov

Dezert

3863 receptov

Rýchle jedlá

4260 receptov

Lacné jedlá

1560 receptov

Slovenská

1072 receptov

Večera

4707 receptov

Patizón

13 receptov