REKLAMA

Zdroj: pixabay

Pravý skalický trdelník

Recept na trdelník skoro ako zo Skalice.

REKLAMA
Kedy piecť Vianočné pečivo? Harmonogram s tými najlepšími vianočnými receptami

Recept nájdeš v tomto článku

Kedy piecť Vianočné pečivo? Harmonogram s tými najlepšími vianočnými receptami

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g polohrubá múka Pridané do
  • 350 ml mlieko Pridané do
  • 75 g kryštálový cukor Pridané do
  • 15 g droždie Pridané do
  • 75 g maslo Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 3 ks žĺtko Pridané do
  • 2 ks bielky Pridané do
  • 150 g orechy nasekané Pridané do
  • 150 g cukor práškový Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Do väčšej misy si preosejeme múku. Pripravíme si do hrnčeka kvások. Zmiešame vlažné mlieko, cukor, kvasnice. Počkáme kým nabehne.

2. Krok

Do múky nakrájame maslo. Pridáme žĺtka a premiešame. Prilejeme kvások a cesto premiešame. Necháme ho chvíľku postáť.

3. Krok

Cesto znova premiešame, podľa potreby buď pridáme mlieko alebo múku aby bolo cesto vláčne nie hutné. Necháme ho 40 minút vykysnúť.

4. Krok

Keď je cesto vykysnuté rozdelíme si ho na časti rovnakej veľkosti. Každú časť si vyšúľame do dlhého hada. Na pečenie použijeme prázdne plechovky. Obalíme ich aobalom a potrieme olejom. Hada navinieme na plechovku.

5. Krok

Necháme ich opäť podkysnúť. Zatiaľ si pripravíme posýpku. Pomelime si orechy s cukrom. Pridáme vanilkový cukor a rozsypeme na plech, aby sa nám tam trdelníky dali obaľovať. Bielka si len tak jemne napeníme s vidličkou.

6. Krok

Podkysnuté trdelníky potrieme bielkom, obalíme ich v orechovej zmesy a postavíme na plech na pečenie. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov do zlata, asi tak 25 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov