Pravý parížsky krém

REKLAMA

Parížsky krém zo šľahačky je pripravený veľmi rýchlo, vhodný ako náplň do rôznych druhov koláčov.

  • 30Minút
  • 4Počet porcií
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 l smotany na šľahanie Pridané do
  • 150 g kryštálového cukru Pridané do
  • 200 g horkej čokolády Pridané do
  • 250 g masla Pridané do
REKLAMA

Postup

Smotanu na šľahanie spolu s kryštálovým cukrom si dáme do rajnice a zohrejeme na bod varu. Odstavíme z plameňa. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a rozmiešame, aby sa roztopila. Pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Krém zakryjeme fóliou a necháme aspoň 12 hodín chladiť, najlepšie do druhého dňa. Teraz môžeme krém už len vyšľahať mixérom.

Komentáre (1)

dobrota...

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Oreo malinový zákusok
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo malinový zákusok

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodová zmrzlina v sušienkach
Recept od prémiového používateľa
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Podobné recepty

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2

Banana split tart s lieskovcami

4.5
Hodnotenie: 4.5/5
Počet hodnotení: 2
Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3

Čokoládové cupcaky plnené vanilkovým krémom

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 3
Oreo malinový zákusok
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Oreo malinový zákusok

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1
Jahodová zmrzlina v sušienkach
Recept od prémiového používateľa
Panna cotta s ovocnou omáčkou
Recept od prémiového používateľa
4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19

Panna cotta s ovocnou omáčkou

4.7
Hodnotenie: 4.7/5
Počet hodnotení: 19
4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15

Pavlova torta s ovocím

4.6
Hodnotenie: 4.6/5
Počet hodnotení: 15
Domáca marlenka
Recept od prémiového používateľa
4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Domáca marlenka

4.0
Hodnotenie: 4.0/5
Počet hodnotení: 1

Top kategórie

Mäsité jedlá

399 receptov

Lacné jedlá

579 receptov

Obed

983 receptov

Cuketa

134 receptov

Večera

846 receptov

Dezert

788 receptov

Raňajky

384 receptov

Pečivo

117 receptov
Recipe author image lucia.priedhorska

Pravý parížsky krém

Parížsky krém zo šľahačky je pripravený veľmi rýchlo, vhodný ako náplň do rôznych druhov koláčov.

30
Minút
4
Počet porcií
Recipe main image
Postup

Smotanu na šľahanie spolu s kryštálovým cukrom si dáme do rajnice a zohrejeme na bod varu. Odstavíme z plameňa. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a rozmiešame, aby sa roztopila. Pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Krém zakryjeme fóliou a necháme aspoň 12 hodín chladiť, najlepšie do druhého dňa. Teraz môžeme krém už len vyšľahať mixérom.

Ingrediencie
12 l
smotany na šľahanie
150 g
kryštálového cukru
200 g
horkej čokolády
250 g
masla