Pravý parížsky krém

30 min
1
REKLAMA

Parížsky krém zo šľahačky je pripravený veľmi rýchlo, vhodný ako náplň do rôznych druhov koláčov.

30 min
1
REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 l smotany na šľahanie Pridané do
  • 150 g kryštálového cukru Pridané do
  • 200 g horkej čokolády Pridané do
  • 250 g masla Pridané do
REKLAMA

Postup

Smotanu na šľahanie spolu s kryštálovým cukrom si dáme do rajnice a zohrejeme na bod varu. Odstavíme z plameňa. Pridáme do nej nalámanú čokoládu a rozmiešame, aby sa roztopila. Pridáme maslo a rozmiešame dohladka. Krém zakryjeme fóliou a necháme aspoň 12 hodín chladiť, najlepšie do druhého dňa. Teraz môžeme krém už len vyšľahať mixérom.

Komentáre (1)

Marcela 11. 3. 2022

dobrota...

Podobné recepty

Podobné recepty

Top kategórie

Šaláty

121 receptov

Obed

1513 receptov

Mäsité jedlá

667 receptov

Lacné jedlá

784 receptov

Raňajky

510 receptov

Pečivo

194 receptov

Pre diabetikov

605 receptov