REKLAMA

Zdroj: Canva

Pomaly pečené jahňacie stehno

Pomaly pečené jahňacie stehno ako bavlnka sa vyznačuje jemnosťou a bohatou vôňou. Toto mäso sa pečie tradične dlho pri nízkej teplote, aby sa zachovala jeho šťavnatosť a chuť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
2
  • 2 ks jahňacie stehno Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • 5 ks šalvia Pridané do
  • 2 vetvičky rozmarín Pridané do
  • 1 l mlieko Pridané do
  • soľ Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

250 min.
1. Krok

Jahňacie stehno namočíme celé do mlieka. posolíme ho a necháme 2 dni v chladničke odpočívať.

2. Krok

Následne jahňacie stehno umyjeme a vložíme do veľkého pekáča spolu s nakrájanou cibuľou a cesnakom. Na vrch položíme rozmarín so šalviou.

3. Krok

Jahňacie stehno podlejeme vodou a pečieme najprv 20 minút na 220°C. Potom teplotu znížime na 140°C a stehno pečieme 4 hodiny.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4892 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3785 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1510 receptov