REKLAMA
Pomaly pečená kačica s jablkami

Pomaly pečená kačica s jablkami

Výborná a chrumkavá pečená kačica plnená jablkami s medom.

REKLAMA
Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Recept nájdeš v tomto článku

Ako upiecť kačku – Všetky rady a tipy k dokonale chrumkavej pochúťke

Ingrediencie

porcií
8

Suroviny

  • 1 ks kačica Pridané do
  • 7 ks strúčiky cesnaku Pridané do
  • soľ Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 1 pl sušený majorán Pridané do
  • 3 pl maslo rozpustené Pridané do
  • 2 ks mrkva Pridané do
  • 2 ks zelerová vňať Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • šupky z cibule Pridané do
  • 1 hrnčeky voda na podliatie Pridané do

Jabková plnka

  • 2 ks jablko Pridané do
  • 1 pl med Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • korenie Pridané do
  • 1 pl sušený majorán Pridané do

Omáčka

  • scedený výpek Pridané do
  • 1 pl maslo Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
REKLAMA

Postup

330 min.
1. Krok

Kačicu umyjeme, osušíme a odstránime prebytočnú kožu.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

2. Krok

Pripravíme si zmes korenia, ktorým potrieme kačku. Tri strúčiky cesnaku rozdrvíme. Pridáme k nemu soľ, korenie, majorán a rozpustené maslo. Všetko spolu dobre premiešame.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

3. Krok

Vnútro kačky posypeme zmesou korenia so soľou.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

4. Krok

Na spodok plechu na pečenie poukladáme očistenú zeleninu - mrkvu, zeler, rozpolenú a opečenú cibuľu, cibuľové šupky. Pridáme tam tiež krk a krídla, ktoré sme si na začiatku odrezali a všetko podlejeme vodou.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

5. Krok

Ďalej si pripravíme jablkovú plnku, ktorou naplníme kačicu. V miske zmiešame nakrájané jablká s medom, soľou, korením a majoránom.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

6. Krok

Takto pripravenou plnkou naplníme kačicu.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

7. Krok

Kačicu preložíme na mriežku a pomocou špáradiek a šnúrky ju zatvoríme. Ešte ju posledný krát osolíme a posypeme korením a majoránom.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

8. Krok

Kačicu pečieme v predhriatej rúre na 160°C zhruba 5 hodín. Potom kačicu odložíme z mriežky a zakryjeme alobalom.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

9. Krok

Výpek scedíme do hrnčeka a urobíme z neho omáčku.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

10. Krok

Na panvici roztopíme maslo, pridáme múk a scedený výpek. Za stáleho miešania vznikne omáčka, ktorou na tanieri podlejeme kačicu.

Pomaly pečená kačica s jablkami - krok prípravy 1

Zdroj: Youtube

Podobné recepty

Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Pečená kačka s červenou kapustou

Pomaly pečená kačka s červenou kapustou

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč zo zvyškov pečeného mäsa.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Šolet s klobáskami Kishke
Videorecept

Šolet s klobáskami Kishke

Toto je tradičné židovské jedlo, ktoré sa varí v noci veľmi dlho a pomaly. Pripravuje sa na sabat.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Podobné recepty

Iwa
Iwa
Náhľad receptu Hovädzie ragú s cestovinou
Videorecept

Hovädzie ragú s cestovinou

Pomaly dusené šťavnaté hovädzie ragú s cestovinami.

Pečená kačka s červenou kapustou

Pomaly pečená kačka s červenou kapustou

Pastiersky koláč

Pastiersky koláč zo zvyškov pečeného mäsa.

Domáca fazuľovica v kotlíku

Fazuľovica s údeným mäskom
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Šolet s klobáskami Kishke
Videorecept

Šolet s klobáskami Kishke

Toto je tradičné židovské jedlo, ktoré sa varí v noci veľmi dlho a pomaly. Pripravuje sa na sabat.

Králik na smotane(pácovaný)

Táto omáčka je podobná sviečkovej, ale predsa sa trošku odlišuje pretože je mäsko naložené v páci .Je výborná ,jemná a ľahká.
Iwa
Iwa
Náhľad receptu Pravý ruský boršč
Videorecept

Pravý ruský boršč

Boršč je tradičná ruská aj ukrajinská polievka. Základom je vývar z mäsa a kostí a tiež zmes osmaženej zeleniny a červenej repy.

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4008 receptov

Mäsité jedlá

1948 receptov

Mascarpone

275 receptov

Dezert

2957 receptov

Večera

3691 receptov

Raňajky

1065 receptov

Cestoviny

451 receptov

Šaláty

326 receptov