![Plnené kysnuté slané pečivo Plnené kysnuté slané pečivo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/ymxI7iOj74ucMPVVxvJS98Hv6xM=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/riC6Bt-rowe-ICMx2zf1/bc526b338023f1cca2b93910ae838d.jpeg)
Plnené kysnuté slané pečivo
Rýchle a super jednoduché pečivo, skoro ako Pizza🤩 Je velmi chutné, mäkké a voňavé. Výborne sa hodí na raňajky, alebo na obed k polievke.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 100 ml mlieko
- 150 ml voda
- 1 bielok
- 50 ml olej
- 25 g droždie
- 1 pl jogurt
- 1 kl soľ
- 1 kl cukor
Plnka
- 250 g hrudkový kravský syr alebo feta tvaroh
- 250 g jogurt
- soľ
- paradajka
- čerstvá bazalka
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z udaných prísad si vypracujeme polomäkké cesto, ktoré sa už oddeluje od misky. Cesto zakryjeme a necháme 30 minút kysnúť.
Kým cesto kysne si pripravíme čerstvú bazalku a pokrájame paradajku na hrubšie plátky.Hrudkovitý kravský syr zmiešame s jogurtom a troškou soli. Použiť môžte hociaký syr, ja som použila turecký. Kludne môžte dať aj fetu, alebo kravskú hrudku.
Keď cesto nakyslo, urobíme zneho valec a pokrájame ho na 12 kusov. Tak ako sú kúsky cesta pokrájané, tak ich položíme na pomúčenú dosku a trocha prstami vyťapkáme stred tak, aby vznikla jamka/ priehlbinka. Pre lepšiu predstavu si pozrite moje video!
Kúsky cesta poukladáme na plech s papierom a vrch dookola natrieme žĺtkom. Do stredu dáme najprv bohato náš syr a následne položíme bazalku a plátok paradajky. Nakoniec posypeme vrch Černuškou/ Nigellou. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 25 minút.
![Plnené kysnuté slané pečivo - krok prípravy 1 Plnené kysnuté slané pečivo - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/EL1MS9dQcTbZHqHP9YEhV4-XKt8=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/riC6Bt-rowe-ICMx2zf1/7ac2567284aedc783a733a13129839.jpeg)
Pečivo je krásne mäkučké, lahučké a voňavé. Chutí naozaj úžasne takto samotné, ale aj s polievkou či šalátom😍 Toto pečivo je variabilné čo sa plnky týka, kludne ju môžte obmieňať podla chuti! Prajem dobrú chuť!
![Plnené kysnuté slané pečivo - krok prípravy 1 Plnené kysnuté slané pečivo - krok prípravy 1](https://eu.tastescdn.net/thumbor/0qIG_WA3x2bVGINVdb1G7eQfMsg=/495x495/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/riC6Bt-rowe-ICMx2zf1/2b98fbee257eb196017039546a5e86.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube