REKLAMA
Plnené Fánky

Plnené Fánky

Tieto výborné kysnuté sladké pampúšiky sú vlastne fánky, len sú vylepšené lekvárovou plnkou, ktorú môžete pravdaže nahradiť aj nutellou, alebo tvarohom :-) Takýmto spôsobom vám plnka pri pečení nevytečie!!!

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
5
  • 300 g hladká múka pšeničná Pridané do
  • 200 g polohrubá múka pšeničná Pridané do
  • 100 g cukor kryštálový Pridané do
  • 300 ml mlieko Pridané do
  • 1 žĺtok Pridané do
  • 1 vanilka cukor Pridané do
  • 2 pl olej Pridané do
  • 12 kl soľ Pridané do
  • 21 g droždie čerstvé Pridané do
  • Lekvár marmeláda Pridané do
  • olej na vyprážanie Pridané do
  • 1 bielok vaječný na potieranie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

V miske si najprv lyžicou premiešame obe múky, cukor a soľ. Pridáme žĺtok, olej a v 3 dl mlieku napučané droždie. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré sa ešte pomerne lepí. Pomocou trochy múky cesto len napravíme do tvaru bochníka a dáme na teplejšie miesto kysnúť na cca 45-60 minút.

2. Krok

Nakysnuté cesto vyvaľkáme na obdĺžnik hrúbky cca 6 mm. Nesmie byť ani príliš hrubé, ani pritenké. Opačnou stranou veľkého noža si označíme presné miesto našich fánkov. Natrieme poriadne všetky okraje bielkom, to nám poslúži ako lepidlo :-) nech nám plnka zostane určite vo vnútri.

3. Krok

Následne rozdelíme plnku všade rovnako a zlahka prikryjeme druhou stranou cesta. Okraje, kde sme natierali bielkom dobre postláčame, nech sa zlepia. Potom fánky pokrájame a necháme 15 minút oddychovať.

4. Krok

Vysmážame vo väčšom/primeranom množstve oleja z oboch strán. Upečené ukladáme na kuchynský papier, aby odsal prebytočný tuk. Vysmážajú sa na najmenšom stupni, čiže u mňa na č.1 a otáčam ich 2x, čiže z každej strany sa pečú fakt len chvíločku 2x. To zato, aby sa určite aj prepiekli a nezostali vám z vnútra surové. Iste, dá sa to aj pod pokrievkou piecť, ale ja som takto zvyknutá a nie je to nič komplikované,alebo zdlhavé :-) Pre istotu si prvé prelomte a skontrolujte či je aj stred celkom prepečený, ale to budete vedieť odhadnúť aj takto, lebo pampúšiky poriadne nakysnú pri pečení. Ale ako sa vraví, istota je istota :-)

Plnené Fánky - krok prípravy 1
5. Krok

Fánky sú výborné, cesto ľahučké a jemné, vôbec nie sú mastné. Namiesto lekváru si môžte naplniť aj nutellou, alebo inou plnkou. Odporúčam vyskúšať, sú naozaj vynikajúce ;-) Dobrú chuť!

Plnené Fánky - krok prípravy 1
6. Krok

Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Plnené Fánky - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov