REKLAMA

Zdroj: Freepik

Perfektná jednoduchá nátierka z tuniaka v konzerve

Táto nátierka, ktorá kombinuje výdatné bielkoviny konzervovaného tuniaka s majonézou, sa zvyčajne podáva na sendviče, ale môže sa použiť aj ako náplň do pečených zemiakov alebo ako dip k zelenine.

REKLAMA
Tieto nátierky sú ako stvorené na čerstvé pečivo aj hrianky! Parádne kombinácie chutí

Recept nájdeš v tomto článku

Tieto nátierky sú ako stvorené na čerstvé pečivo aj hrianky! Parádne kombinácie chutí

Ingrediencie

porcií
4
  • 2 plechovky Tuniaka vo vode alebo v oleji (scedeného) Pridané do
  • 5 pl Majonézy Pridané do
  • 1 Malá cibuľa (nakrájaná nadrobno) Pridané do
  • 1 polievková lyžica Citrónovej šťavy (nepovinné) Pridané do
  • 2 pl Nasekanej petržlenovej vňate (nepovinné) Pridané do
REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Konzervy s tuniakom dôkladne sceďte.

2. Krok

V miske zmiešajte scedeného tuniaka a nakrájanú cibuľu.

3. Krok

Pridajte majonézu, najprv 4 polievkové lyžice a potom viac, ak je to potrebné na dosiahnutie krémovej konzistencie.

4. Krok

Podľa chuti pridajte soľ a korenie. Ak máte k dispozícii, pridajte stlačenú citrónovú šťavu. Nie je to povinné, ale môže to zlepšiť chuť.

5. Krok

Dobre premiešajte, kým sa všetky prísady dôkladne nespoja. Ak chcete, pridajte nasekanú petržlenovú vňať pre extra farbu.

6. Krok

Tuniaková omáčka je teraz pripravená na podávanie ako náplň do sendvičov, na pečené zemiaky alebo ako dip. Pre najlepšiu chuť nechajte pred podávaním 30 minút vychladnúť v chladničke.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Lacné jedlá

1411 receptov

Obed

4484 receptov

Pečenie

4200 receptov

Mäsité jedlá

2130 receptov

Raňajky

1307 receptov

Patizón

11 receptov