REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/_DzlX-7pKjl0Jh7q_6z8/1432d3517e93b9f158df0d3fe78337.png)
Pečený zubáč v rúre
Zubáč pečený v rúre je vynikajúce jedlo vhodné pre všetkých milovníkov rýb.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 4 kúsky filety zubáča
- 2 Lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekaného)
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušenej oregana
- 1 ks citrón
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zahrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
2. Krok
Pripravte si bylinkovú zmes. V malej miske zmiešajte olivový olej, cesnak, bazalku, oregano, soľ a korenie.
3. Krok
Filety zo zubáča umyjeme pod tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou.
4. Krok
Na plech na pečenie položte kusy zubáča.
5. Krok
Každý kus zubáča potrite pripravenou bylinkovou zmesou z oboch strán.
6. Krok
Vložte plech so zubáčom do vyhriatej rúry a pečte ho 20-25 minút.
7. Krok
Po upečení zubáča nechajte trochu vychladnúť a podávajte ho poliaty citrónovou šťavou.