REKLAMA

Zdroj: joannawnuk from Getty Images

Pečené kurča na mede

Recept na kuracie mäso pečené na mede, ktoré je vďaka datliam a medu šťavnaté, mäkké a mierne sladké.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Kuracie mäso Mäso Pridané do
  • 2 Lyžice Med Pridané do
  • 2 Lyžice Olivový olej Pridané do
  • Citrónová šťava Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 2 kus Cibuľa Pridané do
  • 60 g Dátumov Pridané do
  • 150 ml Biele víno Pridané do
  • Voda podľa potreby Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Najprv kurča opláchnite a osušte. Potom kurča osolíme a opepríme a necháme ho odpočívať. Kým kurča odpočíva, predhrejte rúru na 190 stupňov.

2. Krok

V miske zmiešajte med, olivový olej, citrónovú šťavu a nasekaný cesnak. Marinádou potrite kurča. Nezabudnite, že čím dlhšie necháte kurča v marináde, tým lepšie sa chute spoja.

3. Krok

Kuracie mäso vložte do pekáča a posypte ho nakrájanou cibuľou a datľami. Pridajte biele víno a v prípade potreby pridajte vodu. Odporúčam mať v pekáči asi 2 cm vody, aby sa kurča nepripálilo.

4. Krok

Kura pečte asi hodinu a pol, kým nebude krásne zlatohnedé. Počas pečenia kurča občas polievame šťavou z pekáča, čo zvýrazní jeho chuť a zabráni vysušeniu.

5. Krok

Keď je kurča hotové, vyberte ho z rúry a pred krájaním ho nechajte asi 10 minút odpočívať. Vďaka tomu si kurča lepšie zachová šťavu a chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov