REKLAMA

Zdroj: FoodStock by Canva

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi

Pečené hovädzie mäso so zemiakmi je jedlo, ktoré je výživné a chutné. Ideálna voľba pre rodinný obed, ktorý si zamiluje každý milovník mäsa.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Hovädzie mäso

  • 800 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • 4 ks cesnak Pridané do
  • 1 vetvička rozmarínu Pridané do
  • 1 vetvička tymianu Pridané do
  • 1 čl soľ Pridané do
  • 1 čl mleté čierne korenie Pridané do

Zelenina

  • zemiaky Pridané do
  • mrkva Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Očistite hovädzie mäso a osušte ho. Potom ho natrite soľou a čiernym korením.

2. Krok

Na panvici na strednom ohni prehrejte trochu oleja. Pridajte mäso a opečte ho z každej strany, aby bolo krásne hnedé. Potom ho vyberte a odložte na bok.

3. Krok

Do rovnakej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Opečte, až kým nebude cibuľa mäkká a zlatistá.

4. Krok

Predhrejte rúru na 180°C. Zemiaky a mrkvu olúpte, nakrájajte na menšie kúsky a premiešajte s olivovým olejom a soľou. Rozložte ich rovnomerne na plechu.

5. Krok

Opečené hovädzie mäso vložte na plech medzi zemiaky a posypte rozmarínom a tymiánom.

6. Krok

Vložte plech do rúry a pečte asi hodinu, alebo pokým nie sú zemiaky mäkké a mäso je pečené podľa vášho vkusu.

7. Krok

Pred podávaním nechajte mäso 5 – 10 minút odpočívať a potom ho nakrájajte na plátky. Zemiaky podávajte ako prílohu k mäsu.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4593 receptov

Mäsité jedlá

2170 receptov

Večera

4296 receptov

Mascarpone

329 receptov

Raňajky

1347 receptov

Cestoviny

518 receptov