![Pečené buchty Pečené buchty](https://eu.tastescdn.net/thumbor/Bl0OsGIN0XP_1hfnNZAIsFB7drs=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/tmL5J0wechydchE94Q7W/3b57a3e080b76b12d00ab2f23e7095cf.png)
Pečené buchty
Jemné, nadýchané pečené buchty, ako od babičky.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g múka
- 350 ml mlieko
- 20 g čerstvé droždie
- 1 kus vajce
- 2 polievková lyžica kryštálový cukor
- 50 g maslo
- 1⁄2 čajová lyžička soľ
Náplň
- 250 g slivkový lekvár
Odporúčané produkty
![Rajo mlieko 3,5%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/csRThabHSXH5kkbgbffmAo9yS80=/195x195/sk/partner/486b455c36c18a8e5b4351ebea16a0.png)
Rajo mlieko 3,5%
![Rajo maslo](https://eu.tastescdn.net/thumbor/xpA51y6kFKEFUU2jEUXHfpEDGDU=/195x195/sk/partner/1a270f76916fd1c75bbe8e266e04fc.png)
Rajo maslo
![Rajo smotana na šľahanie 33%](https://eu.tastescdn.net/thumbor/XGXBvvwqeRvL2Nn2acjocp7pFug=/195x195/sk/partner/32b7ccffb3c688daa41bfc818d3f9a.png)
Rajo smotana na šľahanie 33%
![Rajo tvaroh jemný hrudkovitý](https://eu.tastescdn.net/thumbor/pbaJwHscfmja_yZR_ELr-mRpHF0=/195x195/sk/partner/2079de103518f1d658204b4b2d71b7.png)
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
POSTUP: Z vlažného mlieka, droždia a cukru zarobíme kvások. Necháme vzísť cca 15 minút.
Všetky suroviny spolu vymiešame. Ja miešam v robote 20 minút. Cesto musí byť hladké a musí sa odlepovať od stien misy.
Po vymiešaní necháme kysnúť 60 minút (ja osobne, vždy vložím prikrytú misu do trúby, v ktorej zapnem svetlo).
Keď je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho, nakrájame ho na malé štvorčeky. Následne plníme lekvárom (môžeme zvoliť aj inú náplň: tvaroh, nutelu, mak).
Vytvarujeme buchty, ktoré vkladáme do pekáča vystlaného papierom na pečenie.
Buchty prikryjeme a necháme kysnúť ešte 20 minút.
Kým buchty kysnú, rozohrejeme si rúru.
Buchty pečieme 40 minút na 180 stupňov.
SERVÍROVANIE: Pečené buchty posypeme práškovým cukrom a podávame s teplým mliekom.
"Vráťme sa v čase, späť do nášho detstva, vďaka týmto famóznym pečeným buchtám."
Vyzera uzasne, cez vikend idem na to, dakujem za tip :)